Als docent professionaliseren op het gebied van media en didactiekNieuw: Topklas Digital Design Teachers Edition

maandag 30 oktober 2017

Al drie jaar organiseert Hilversum Media Campus in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de Topklas Digital Design. Met zes middelbare scholen uit de regio starten we vanaf 15 november de Topklas Digital Design voor de gemotiveerde talenten van deze scholen (vmbo, havo en vwo). In zes bijeenkomsten gaan deze 60 leerlingen aan het werk met cases van bedrijven en hanteren daarbij design thinking om uiteindelijk een verrassende oplossing te presenteren aan hun opdrachtgever. Nieuw dit jaar is de speciale module voor docenten, waarvoor nog enkele plekken vrij zijn. Wil je als docent meer doen op dit gebied? Lees dan snel verder.

Niet alleen leerlingen worden uitgedaagd..

In de Topklas Digital Design worden leerlingen begeleid door facilitators (teamcoaches) en krijgen zij workshops en inspirerende sprekers aangeboden. Denk aan Marc Adriani, directeur BNNVARA over de manier waarop zij jongeren op vaak luchtige wijze proberen na te laten denken over belangrijke maatschappelijke thema’s, maar ook een workshop 3D-prototyping of app-ontwikkeling van de App Academy.

Na drie jaar Topklas Digital Design weten we dat dit project een hele mooie verbinding teweegbrengt tussen jonge talenten, bedrijven en scholen in Hilversum. Voor de jonge deelnemers biedt de Topklas de kans om kennis te maken met de verschillende rollen die je in een team kunt aannemen. Zij ervaren het belang van creativiteit en inlevingsvermogen komen in contact met verschillende bedrijven (toekomstige werkgevers) in Hilversum. De leerlingen worden zich bewust van de uitdagingen waar organisaties voor staan en voelen zich betrokken om mee te helpen deze uitdagingen op te lossen.

..maar nu ook de docenten!

Uit de evaluaties is gebleken dat docenten graag meer leerlingen willen meenemen in deze vernieuwende didactiek. Dit jaar voor het eerst hebben wij besloten een nieuwe module te starten speciaal voor docenten. Aanvullend op de Topklas Digital Design wordt er een module gestart met als doel: professionaliseren van de docent op het gebied van media en didactiek. Tijdens de module gaan de docenten hetzelfde ervaren als de leerlingen (5 bijeenkomsten + presentatiegala). Ze krijgen een case van een echte opdrachtgever en krijgen handvatten om de didactiek in eigen school verder uit te bouwen en te borgen. De module zal in de avond (inclusief eten/drinken) plaatsvinden bij het Beeld en Geluid. Er worden gastsprekers uitgenodigd en de docenten krijgen workshops van design thinkers uit het werkveld. Het Stadsfonds Hilversum is zeer enthousiast en draagt deels bij aan de kosten voor de module. Dat betekent dat de bijdrage per docent €499,- exclusief btw bedraagt. Er is ruimte voor 12 docenten.

De module vindt plaats op de volgende data:
29 november 2017
14 december 2017
17 januari 2018
8 februari 2018
8 maart 2018
6 april 2018 (presentatiegala)

Meer info over de Topklas Digital Design vind je hier, of bekijk de aftermovie van de vorige editie. Geïnteresseerd? Neem contact met me op via smathura@beeldengeluid.nl of 06 27 14 34 56. Leuk als je meedoet!

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.