April: themamaand privacy en internet

woensdag 2 april 2014

Hoe ga ik om met leerlinggegevens? Kan ik foto’s van leerlingen delen via de schoolwebsite? Het zijn voorbeelden van privacyvraagstukken die leven bij scholen. In april zet Kennisnet het thema Privacy en internet centraal. Een maand lang vind je op de website kennisnet.nl/privacy dagelijks nieuwe informatie en tools waarmee Kennisnet scholen wil helpen bij het maken van beleid op het gebied van privacy en internet. Volg bijvoorbeeld de gratis online masterclass Privacy en download de nieuwe brochure over kinderen en online privacy. Ook voor ouders is informatie beschikbaar.

Privacy is een thema dat door de digitalisering van de maatschappij en de populariteit van sociale media meer leeft dan ooit. Er wordt steeds meer online met elkaar gedeeld en dit roept vragen op over wat wel of niet wijsheid is. Ook scholen krijgen steeds vaker te maken met privacyvraagstukken.

Brochure Kinderen en online privacy
Privacy is de private ruimte in ieder mens: je eigen gedachtewereld, je gevoelsleven, je innerlijk. Hoe zorgen we dat we de privacy van kinderen waarborgen, nu deze door de technologie steeds verder in de verdrukking komt? Deze en andere vragen worden beantwoord in de brochure Kinderen en online privacy van Digibewust, Mijn Kind Online en Kennisnet. De brochure is interessant voor zowel ouders en leerkrachten en vanaf vandaag beschikbaar.

» Lees hier meer over de brochure Kinderen en online privacy
» Download de brochure Kinderen en online privacy

Online masterclass Privacy
Wil je je meer weten over privacy en je hierin verdiepen? Dan is de online masterclass Privacy interessant voor jou. De online masterclass start op dinsdag 8 april en loopt tot en met woensdag 23 april. In 4 webinars vertellen verschillende experts van Kennisnet je meer over privacy. Na afloop van de online masterclass kun je als deelnemer een ‘Certificaat van deelname’ ontvangen. De voorwaarden hiervoor zijn dat je minimaal 3 webinars en de special webinar live hebt gevolgd. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan.

» Meer info en aanmelden voor de online masterclass

Hou in april de website kennisnet.nl/privacy in de gaten voor meer informatie en andere initiatieven.

Op welke manier houden jullie je bezig met privacy en internet?

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.