Not available on the App Store

donderdag 12 juni 2014

Sinds deze week duiken overal in het centrum van Venlo/Utrecht stickers op met de slogan ‘Not available on the App Store’. In de speeltuin, op het terras, bij musea, in cafés, langs de Maas… Waar komen deze stickers vandaan en wat hebben ze te betekenen?

Met de “Not available on the App Store” stickers wil ik mensen bewust maken dat ze moeten genieten van de kleine dingen in het leven; dingen die niet vervangbaar zijn door een app…

Wij Nederlanders zijn verslaafd aan onze smartphone. Twitteren, WhatsAppen, Facebooken, nog even een mailtje sturen, een spelletje spelen… Elke tien minuten worden we afgeleid door onze telefoon. Iedereen herkent wel het beeld: op een verjaardagsfeestje wordt er niet meer gezellig gekletst, maar is de helft van de gasten op zijn smartphone aan het rommelen. Ga je uit eten met je partner, dan ligt de telefoon op tafel.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook prettig verslaafd ben aan mijn smartphone, maar ik was het zat toen ik moeders in de speeltuin niet zag genieten van hun spelende kinderen, maar continue bezig waren met hun mobiel. Dit was tegelijkertijd ook heel confronterend aangezien ik mij realiseerde dat ik zelf ook zo’n moeder was en ik vond dat het tijd werd meer te genieten van alledaagse zaken.

Door overal in de binnenstad van Venlo en Utrecht de ‘Not available on the App Store-stickers’ te plakken wil ik ook andere mensen bewust maken van het feit dat geluk in kleine dingen zit, niet in een spelletje of een WhatsApp. We leven tegenwoordig in onze smartphone. Natuurlijk verbindt deze ons – o.a. via sociale media – met de rest van de wereld. Maar vergeten we daardoor soms niet de belangrijke dingen om ons heen? Een goed gesprek met je partner, je kinderen die spelen in het park, een goede boswandeling… Daar kan geen app tegenop!

Het project ‘Not available on the App Store’ is niet helemaal nieuw. Het werd bedacht door drie studenten van Hyper Island en bedoeld als een vriendelijke herinnering aan ouders om hun kinderen weg van het scherm te krijgen en meer buiten te laten spelen.

Voor mij is het project nog niet ten einde. Ik wil vooral ook andere mensen oproepen mee te doen en stickers te plakken in hun woonplaats. Heb je interesse, stuur me dan een bericht; ik heb een aantal pakketjes met stickers klaar liggen!

Update 01-06-2014: Vanwege de enorme aantallen aanvragen heb ik momenteel geen gratis stickers meer beschikbaar!

Dit artikel verscheen eerder op houseofsocialmedia.nl.

Reacties 3

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.