Selectie van Netwerk Mediawijsheid voor Game & App Award van Cinekid bekend

woensdag 30 augustus 2023

Cinekid erkent de significante rol die games en apps vervullen in het leven van kinderen. Games en apps hebben het vermogen om verhalen op een andere manier te vertellen los van film of serie. Door nieuwe, non-lineaire vertelmethoden en een actieve rol van de speler(s) ontstaan speelse, vernieuwende, grensverleggende verhaalvormen en belevenissen.

Met deze award wil Cinekid samen met Netwerk Mediawijsheid de makers, die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, graag belonen. Tegelijkertijd is het van belang om een mediawijs gamedesign te stimuleren in de wereld van lootboxes en privacy issues. Daarom biedt Netwerk Mediawijsheid het prijzengeld van € 2500 aan. Om met deze award bij te dragen aan de ontwikkeling van verantwoorde games, met oog op gebruikers en het bieden van een rijke ervaring.

Acht inzendingen zijn geselecteerd en deze zijn allemaal te spelen in het MediaLab tijdens Cinekid Festival van 15 t/m 27 oktober 2023 in Pathé Amsterdam Noord. Het volledige programma staat vanaf 28 september online, dan start ook de kaartverkoop op cinekid.nl.

Gamemakers, kunstenaars, studio’s en appbouwers zijn via een Open Call uitgenodigd om hun game in te sturen. Criteria voor de selectie: de game of app moet zijn uitgebracht in 2022 of 2023, kwalitatief hoogstaand op het gebied van vormgeving, interactie, geluid/muziek of/en de verhaalstructuur en vernieuwend.

De jury bestaande uit Martine Spaans (Game publisher FGL & Tamlaki en General Manager van de Dutch Game Association), Geert Nellen (Oprichter, lead designer en creative director bij Digital Dreams) en Wytze Koppelman (namens Netwerk Mediawijsheid / Conservator Cultuur & Entertainment ((o.a. Games)) bij het Instituut voor Beeld en Geluid) hebben acht werken geselecteerd. Uit deze selectie is door de Cinekid Junior Crew, (28 kinderen tussen de 7 en 14 jaar), de winnaar gekozen. De winnaar wordt op woensdagavond 25 oktober 2023 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Cinekid Awards.

De volgende titels zijn geselecteerd:

  • Voice Racers – Monobanda
  • Eiland Expeditie – Picoo
  • The Imaginary Friend – Steye Hallema & Studio Biarritz
  • Billy BumBum – Frambosa
  • Cat Cafe Manager – Roost Games
  • TinyKin – Splashteam
  • Robo Maestro – Joost van Dongen
  • HackShield in de klas – HackShield Cyber Heroes B.V.

Benieuwd geworden naar deze games? Kom ze spelen op Cinekid Festival!

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.