De MNX22 komt er aan: “Tijd om weer samen te komen”

dinsdag 5 april 2022

Onze jaarlijkse MNX komt er weer aan! Na twee jaar met mooie online ontmoetingen, is het nu tijd om weer eens in het echt samen te komen en elkaar in de ogen te kijken. Als netwerk hebben we dat nodig: samen zijn, samen denken en samenwerken zit immers in ons DNA. Vanuit die kracht werken we aan de missie ‘iedereen mediawijs’ in een mediawijze samenleving.

De eerste aanmeldingen voor de MNX22 stroomden al vlot binnen. Op onze vraag wat dit event vóór en door het netwerk moet gaan bieden horen we het vaakst ‘nieuwe kennis opdoen’ en ‘het vergroten van het netwerk’. Daar gaan we dan ook flink aandacht aan besteden op 10 mei.

Heel wat partners hebben aangegeven graag ook zélf een bijdrage te willen leveren aan de MNX22. Op allerlei verschillende manieren. Een workshop houden, een lezing geven of een standje bemensen. Het is geweldig om te zien hoeveel zin iedereen er in heeft om weer eens bij elkaar te zijn en binnen het netwerk kennis en ervaringen te delen!

Samen Sociaal Online

Op dit moment zijn we druk bezig een prachtig programma op te stellen. De rode draad in dit programma is het thema Samen Sociaal Online, waar we tijdens de Week van de Mediawijsheid in 2021 mee zijn begonnen. Binnen dit thema werken we toe naar een aanpak om online omgangsvormen te verbeteren. Vier op de vijf Nederlanders vindt namelijk dat het online veel socialer moet. Op de MNX22 delen we met elkaar wat er al is bereikt en voeren we vanuit verschillende perspectieven het gesprek over wat er nog moet gebeuren om van sociale media weer een fijne plek voor iedereen te maken.

MNX22: Samen Sociaal Online

Bezoek de MNX22-eventpagina voor de laatste informatie over de MNX22!

Winnaars jaarlijkse challenge

Op de MNX22 maken we de door de jury bepaalde winnaars bekend van de Challenge Samen Sociaal Online 2022. Er is een bedrag van 50.000 euro beschikbaar voor initiatieven van samenwerkende partners die een aanpak hebben bedacht voor het stimuleren van prosociaal gedrag en/of het verbeteren van online omgangsvormen. Inzenden is nog mogelijk tot en met 11 april.

Wildcard door bezoekers

De genomineerden en hun initiatieven zullen op 2 mei bekendgemaakt worden. De genomineerden zullen op de MNX22 aanwezig zijn om te vertellen over hun voorstellen. De bezoekers kunnen op 10 mei stemmen op de genomineerden en zo een wildcard toekennen. Een extra reden dus om naar de MNX22 te komen als je een van de inzendingen kent en wilt ondersteunen!

Meld je aan

Meer dan ooit tevoren wordt dit dus een zeer interessante MNX! Daarom nodigen we je nogmaals van harte uit om erbij aanwezig te zijn. Heb jij zelf een project, een vraagstelling of een onderzoek wat bijdraagt aan de MNX22? Laat het ons weten middels het aanmeldformulier. Maar wees er wel snel bij, want het aantal plekken is beperkt.

Ik hoop je te zien op 10 mei tijdens de MNX22.

Heb je vragen over de MNX22? Stuur ze naar [email protected]. Houd ook de MNX-eventpagina in de gaten voor updates over de aanwezige sprekers en sessies.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.