Uitnodiging: denk mee over digitale geletterdheid

woensdag 23 mei 2018

Op 13 juni organiseert Mediawijzer.net opnieuw een feedbacksessie voor het ontwikkelteam Digitale geletterdheid van Curriculum.nu. Én op 22 juni organiseert Kennisnet de conferentie Digitale Geletterdheid. Meld je aan en denk mee over de toekomst!

“De houding ten opzichte van media verdient aandacht. Het is belangrijk om media bewust, verantwoordelijk, kritisch en actief te kunnen gebruiken om optimaal te kunnen deelnemen aan de huidige samenleving.” zo luidt de visie van het ontwikkelteam van Curriculum.nu.

Mediawijsheid wordt binnen het onderwijs gezien als belangrijk onderdeel en dit jaar worden de eerste stappen gezet richting de opname van Digitale geletterdheid in het curriculum. Daarom werkt het ontwikkelteam verder aan een heldere visie op Digitale geletterdheid. Deze krijgt steeds meer vorm: de eerste consultatieronde voor de conceptvisie zit er alweer op en deze maand zet het ontwikkelteam opnieuw grote stappen.

Op zoek naar de kern van digitale geletterdheid

Het ontwikkelteam van Curriculum.nu gaat tijdens de tweede ontwikkelsessie (van 23 tot 25 mei) aan de slag met de belangrijkste inzichten van en over het leergebied, die leerlingen tot betekenisvol leren uitdagen. In deze ontwikkelsessie wil het team fundamentele inzichten formuleren die de kern vormen van digitale geletterdheid. Ze beschrijven wat leerlingen vanuit het perspectief van het leergebied nodig hebben. Van 5 juni tot 6 juli nodigt het ontwikkelteam Digitale geletterdheid o.m. leraren, ouders, vakverenigingen en het bedrijfsleven van harte uit om hun feedback hierop te delen.

Rond de tafel met Mediawijzer.net

Daarom organiseert ook Mediawijzer.net opnieuw een feedbacksessie met haar netwerk, op 13 juni in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Mediawijzer.net nodigt netwerkpartners uit om samen rond de tafel te zitten en de resultaten van de tweede ontwikkelsessie onder de loep te nemen. Tijdens deze feedbacksessie zullen experts kort reflecteren en ga je vervolgens in groepen direct aan de slag gaan met de vragen van het ontwikkelteam.

Denk jij ook mee over de toekomst van digitale geletterdheid in het onderwijs? Meld je dan aan via dit formulier. (red, inschrijven is niet meer mogelijk) Vanwege de grote te verwachten opkomst vragen we je om bij je aanmelding te motiveren vanuit welke inhoudelijke achtergrond je aan de discussie wil deelnemen.

Bezoek de conferentie Digitale Geletterdheid van Kennisnet

Op 22 juni organiseert kernpartner Kennisnet een speciale Digitale Geletterdheid conferentie in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, waar ook het ontwikkelteam aanwezig zal zijn. Deze conferentie draait om de vraag hoe leerlingen digitaal vaardig gemaakt kunnen worden. Wat werkt wel in het onderwijs, en wat niet? Verschillende wetenschappers komen vertellen over recent onderzoek.

Mediawijzer.net stelt vrijkaarten (t.w.v. €25) beschikbaar voor haar netwerk. Stuur een mail met korte motivatie naar [email protected] om je aan te melden en een vrijkaart te bemachtigen.

» Lees meer over de conferentie

Heb je verder nog vragen, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.