Embedded Fitness wint IPON Mediawijzer.net Award 2014

woensdag 19 maart 2014

Embedded Fitness heeft vandaag de IPON Mediawijzer.net Award 2014 in ontvangst genomen van Mary Berkhout, programmamanager Mediawijzer.net. De prijs is bedoeld voor het meest innovatie project op het gebied van mediawijsheidbevordering bij leerlingen, docenten, ouders en management. De IPON Mediawijzer.net Award 2014 werd voor de derde keer uitgereikt tijdens de onderwijsbeurs IPON 2014 in de Utrechtse Jaarbeurs.

Over de winnaar Embedded Fitness
Embedded Fitness is een bedrijf dat een interactief bewegingsconcept op de markt heeft gezet. Gamen en entertainment leidt tot veel plezier in beweging en verbetert de gezondheid. Geschikt voor jong en oud, school en bedrijf, training en entertainment. Meer informatie vind je op www.embeddedfitness.nl.

Overige genomineerden
De overige genomineerden waren:

Kinderkennisbattle / B@ttleweters
De eerste kinderkennisbattle B@ttleweters vond plaats tijdens de European Social Innovation Week op 18 september 2013 in Tilburg. Daar streden groep 7/8 van basissschool De Driecant uit Tilburg en groep 8 van basisschool het Bossche Broek uit Den Bosch om te titel B@ttleweters 2013. B@ttleweters gaat via de bibliotheken ook bij scholen in de rest van Noord-Brabant plaatsvinden.
» Lees ook het artikel ‘Wedstrijd B@ttleweters: slim zoeken boven parate kennis

Clips for Grow
Clips for GROW is een project van Stichting HOLY. HOLY stimuleert creativiteit en bewustwording onder jongeren door het geven van animatieworkshops over maatschappelijke thema’s als vrijheid en duurzaamheid. Door de clips aan een breed publiek te vertonen laat HOLY de stem van de jongeren zien en horen! Clips voor GROW wordt mede mogelijk gemaakt door Oxfam Novib.

Foto: Embedded Fitness heeft IPON Mediawijzer.net Award 2014 in ontvangst genomen van Mary Berkhout, programmamanager Mediawijzer.net

Carla Scholten van Embedded Fitness heeft de IPON Mediawijzer.net Award 2014 in ontvangst genomen van Mary Berkhout, programmamanager Mediawijzer.net

Jury IPON Mediawijzer.net Awards 2014
De jury bestond dit jaar uit:

  • Louis Hilgers – Hoofdredacteur ICTnieuws.nl + ICT-in/en-onderwijs deskundige
  • Tessa van Zadelhoff – (oud)leerkracht Basisschool – ICT-in/en-onderwijs deskundige
  • Aad van der Drift – docent infomatica Zernike College, programmalid i&i-conferentie
  • Joop van Schie – Educatief technoloog + docent en beleidsmedewerker MBO
  • John Leek – hoofd Onderwijs en Mediawijsheid bij Beeld en Geluid in Hilversum

De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal criteria.

Vorige winnaars van de IPON Mediawijzer.net Award:
» Winnaar 2013: Mattermap
» Winnaar 2012: Digitale Nieuwscollage

Meer over IPON en de IPON Awards
Op woensdag 19 en donderdag 20 maart 2014 vindt voor de 7e keer de IPON plaats. Doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. De IPON Awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ict – beheer, outsourcing en veel meer.

Tijdens de IPON zijn enkele van onze netwerkpartners aanwezig. Zo verzorgt Social Media Wijs op beide dagen een workshop over sociale media in het onderwijs en lanceren zij officieel het nieuwe Social Media Rijbewijs. Kennisnet geeft een workshop Mediawijs met sociale media, gericht op het po en vo, en gaat in op de kansen en nadelen van sociale media voor scholen.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.