#MUD20 nieuws – Haak aan op de digitale campagneMedia Ukkie Dagen in tijden van corona

woensdag 18 maart 2020

De Media Ukkie Dagen vinden dit jaar van 27 maart tot en met 3 april alleen digitaal plaats. Op Mediaukkiedagen.nl zetten we digitale initiatieven in de spotlight over mediaopvoeding. Juist nu zorgen we er samen voor dat jonge gezinnen de weg vinden naar praktische tips en handig materiaal over mediaopvoeding.

Heeft jouw organisatie aanbod zoals tips, een initiatief, programma of dienst over media in de opvoeding van de allerkleinsten? Laat het ons weten via [email protected] en haak digitaal aan op de #MUD20.

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Ouders en opvoeders krijgen, aan de hand van zeven herkenbare vragen over media en opvoeding, tips en tools om samen met hun ukkie leuk én veilig aan de slag te gaan met media.

Mediaopvoeding in (buiten)gewone tijden

Veel kinderen zullen deze dagen extra lang achter het scherm zitten (en daar volop van genieten). Maar als ouder of opvoeder wil je straks weer soepel terugschakelen naar de ‘gewone’ situatie. Hoe kun je als opvoeder in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleven ouders en ukkies samen plezier aan?

Digitale intitatieven in de spotlight

Veel van de 100+ Media Ukkie Dagen-activiteiten zijn in verband met het coronavirus geannuleerd of uitgesteld. Gelukkig zijn er veel digitale alternatieven. De online bibliotheek blijft open, er is gratis lesmateriaal voor kleuters beschikbaar en er komen lijstjes met mediawijze activiteiten voor ukkies voorbij. De presentatie van het nieuwe Iene Miene Media-onderzoek naar het mediagebruik van jonge kinderen vindt eveneens online plaats.

Zo haakt jouw organisatie digitaal aan

Tijdens de Media Ukkie Dagen maken we samen ouders en opvoeders wegwijs in de kansen en mogelijkheden van media. Ook met jouw organisatie kun je meedoen. Bijvoorbeeld door digitaal hulp te bieden bij veelgestelde vragen en herkenbare opvoed-dilemma’s. Juíst nu. Deel je ook jouw tips & tools?

» Haak online aan met de toolkit met digitale posters, beeld voor sociale media, teksten en inspiratie
» Jouw digitale initiatief in de spotlight? Stuur een mail naar [email protected]
» Haak op sociale media aan met de hashtag #MUD20

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.