Hour of Code: laat je inspireren tijdens één uurtje programmeren

dinsdag 9 december 2014
Tijdens Hour of Code wordt wereldwijd aandacht besteed aan het thema ‘coderen’. Je kunt online kant-en-klare lessen van één uur volgen. Het enige dat je hoeft te doen, is een uurtje van je tijd vrij te maken om te kunnen proeven aan programmeren.
Hour of Code wil iedereen – maar vooral kinderen en meisjes – enthousiasmeren voor informatica en programmeren. Volgens de website hourofcode.org hebben in 2013 meer meisjes informatica geprobeerd dan in de 70 jaar daarvoor.

Zij kunnen bijvoorbeeld Anna en Elsa uit de Disney-film Frozen helpen bij het maken van perfecte ijssterren.

Heb je deze week geen uurtje beschikbaar? De opdrachten blijven ook na afloop van Hour of Code beschikbaar.

Waarom leren programmeren?

In een maatschappij waarin computers centraal staan, lijkt het logisch dat leerlingen – naast rekenen, taal en aardrijkskunde – op de basisschool ook hun eerste stappen zetten op het gebied van computertaal. Het leert ze creatief en logisch denken, en geeft inzicht in de ‘achterkant’ van de apparaten die we dagelijks gebruiken.
In de toekomst is het waarschijnlijk net zo belangrijk om te kunnen programmeren als om goed Engels te kunnen spreken. Programmeren is dus niet per definitie bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze in elk beroep profijt zullen hebben.

Meer inspiratie

Vorig jaar hebben tijdens Hour of Code wereldwijd 16 miljoen mensen kennisgemaakt met de programmeertaal. Er is genoeg leuk materiaal online te vinden, laat je eens inspireren door onderstaande websites en artikelen:

Ook Leigha en Tanya  hopen – met behulp van vele beroemdheden – veel mensen te inspireren:

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.