2023 is een bijzonder jaar voor Netwerk Mediawijsheid, want het netwerk bestaat 15 jaar! Dat vieren we samen met het netwerk, door stil te staan bij alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Én bij wat de volgende 15 jaar nodig is om verder te werken aan onze missie: iedereen mediawijs. Lees op deze pagina alles over het jubileumjaar.

Jubileumjaar nieuwjaarsbijeenkomst groepsfoto

Aftrap van het jubileumjaar

Tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 14 februari in Hilversum stond het netwerk stil bij de hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar én vragen voor de toekomst.

Lees meer over de start van het jubileumjaar
mnx19,mediawijsheid netwerk experience

MNX23: de toekomst is mediawijs

Op 9 mei 2023 vond een extra feestelijke editie van de MNX plaats: hét jaarlijkse mediawijsheid netwerkevent. Een mooi moment om bij te praten over mediawijsheid en vooruit te blikken op een mediawijze toekomst.

Lees het verslag

Het jubileummagazine Grenzeloos Mediawijs

Grenzeloos Mediawijs is het magazine ter viering van het 15-jarig bestaan van Netwerk Mediawijsheid én het 10-jarig bestaan van onze Vlaamse collega Mediawijs.

In het magazine lees je over de stand van mediawijsheid in Vlaanderen en Nederland. Het staat boordevol interviews met voorlopers en kenners, over onder meer de kracht van het netwerk, de invloed van kunstmatige intelligentie en creatieve manieren om mediawijzer te worden.

Download het magazine Grenzeloos mediawijs
Minister Gunay Ulsu

“Netwerk Mediawijsheid is 15 jaar al stevig aan de slag om iedereen in Nederland mediawijzer te maken, samen met een groot en veelzijdig netwerk van organisaties. De noodzaak om in mediawijsheid te blijven investeren, is alleen maar groter aan het worden. Mediawijsheid staat dan ook hoog op de digitale agenda in Nederland en is van groot belang voor een goed functionerende democratie.”
- Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media