De MNX23 vindt plaats op 9 mei 2023. We zijn momenteel hard aan het werk aan het programma. Meer informatie én de aanmeldlink vind je in de agenda. Wil je bijdragen aan deze speciale jubileum-editie van de MNX? Bij het aanmelden geef je jouw beste idee aan ons mee!

Al 15 jaar samen voor een mediawijzer Nederland

2023 is een bijzonder jaar voor Netwerk Mediawijsheid, want het netwerk bestaat 15 jaar! Dit vieren we het hele jaar en ook de jaarlijkse MNX op 9 mei staat in het teken van ons 15-jarig jubileum. We staan stil bij wat we hebben bereikt, maar kijken ook vooruit. Laat je op de MNX inspireren door de diversiteit aan sprekers en sessies, ontmoet, leg verbinding en ontdek nieuwe dwarsverbanden.

Het programma

Momenteel zijn we druk bezig om een mooi programma samen te stellen. Centraal staan de drie programmalijnen waar Netwerk Mediawijsheid op inzet: jongeren, volwassenen en begeleiders van kwetsbare groepen.

De eerste spreker is inmiddels bekend: 

  • Renee Hobbs is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van onderwijs in mediawijsheid. Als onderzoeker, docent en mediaprofessional heeft Hobbs zich ingezet om de kwaliteit van het digitale- en mediaonderwijs in de Verenigde Staten en de rest van de wereld te verbeteren. Ze zal ons virtueel vergezellen om een keynote te geven over haar laatste boek: Media Literacy in Action.

De MNX maken we door en voor het netwerk. We zijn daarom ook benieuwd jouw ideeën voor het programma. Welke onderwerpen of sprekers mogen er niet ontbreken? Of wil je graag zelf je verhaal vertellen? Laat het ons weten. Deel je suggesties via het aanmeldformulier of mail naar info@mediawijzer.net

Het jubileumjaar van Netwerk Mediawijsheid

2023 is een bijzonder jaar voor Netwerk Mediawijsheid, want het netwerk bestaat 15 jaar! Dat vieren we samen met het netwerk, door stil te staan bij alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Én bij wat de volgende 15 jaar nodig is om verder te werken aan onze missie: iedereen mediawijs.

» In februari trapten we het jubileumjaar af op de Nieuwjaarsbijeenkomst. Lees het verslag en blik vooruit op het komende jaar
» Op de bijeenkomst lanceerden we ook het magazine Grenzeloos Mediawijs, in samenwerking met onze Vlaamse collega's van Mediawijs. Download het magazine hier
» Op deze pagina vind je alle informatie over het jubileumjaar bij elkaar


Dit was de MNX22:

MNX22

Verslag MNX22: Samen verder werken aan Samen Sociaal Online

Drie keynotes, vijf challenge-winnaars, tien inhoudelijke sessies en heel, héél veel inspiratie. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van de MNX22.

Lees meer

Challenge Samen Sociaal Online 2022: Deze initiatieven dragen bij aan een socialere online wereld

We daagden het netwerk uit bij te dragen aan een socialere online wereld met de Challenge Samen Sociaal Online. Benieuwd welke aanvragen de stimuleringsbijdrage ontvangen?

Lees meer