De MNX23, hét mediawijsheid-event voor het netwerk, vond plaats op 9 mei 2023. Het thema van deze speciale jubileum-editie van de MNX was 'De toekomst is mediawijs'. Samen met onze partners plotten we een route door onze gezamenlijke toekomst.

Al 15 jaar samen voor een mediawijzer Nederland

2023 is een bijzonder jaar voor Netwerk Mediawijsheid, want het netwerk bestaat 15 jaar. Dit vierden we het hele jaar en ook de jaarlijkse MNX op 9 mei stond in het teken van ons 15-jarig jubileum. We hebben stilgestaan bij wat we hebben bereikt, maar keken ook vooruit. De MNX was een moment om je te laten inspireren door de diversiteit aan sprekers en sessies, partners te ontmoeten, verbinding te leggen en nieuwe dwarsverbanden te ontdekken.


Programma

Het thema van deze jubileumeditie van de MNX was 'De toekomst is mediawijs'. Centraal stonden de drie programmalijnen waar Netwerk Mediawijsheid op inzet: jongeren, volwassenen en begeleiders van kwetsbare groepen.

 • De inloop was vanaf 10.30 uur in Beeld & Geluid in Hilversum. Informatie over de locatie, bereikbaarheid en parkeren vind je hier
 • Het inhoudelijke programma startte om 11.00 uur en eindigde om 16.00 uur

Dit was het volledige programma:

  Aansluitend was er een borrel en uiteraard is er volop ruimte voor interactie en netwerken.

  Het jubileumjaar van Netwerk Mediawijsheid

  2023 is een bijzonder jaar voor Netwerk Mediawijsheid, want het netwerk bestaat 15 jaar! Dat vieren we samen met het netwerk, door stil te staan bij alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Én bij wat de volgende 15 jaar nodig is om verder te werken aan onze missie: iedereen mediawijs.

  » In februari trapten we het jubileumjaar af op de Nieuwjaarsbijeenkomst. Lees het verslag en blik vooruit op het komende jaar
  » Op de bijeenkomst lanceerden we ook het magazine Grenzeloos Mediawijs, in samenwerking met onze Vlaamse collega's van Mediawijs. Download het magazine hier
  » Op deze pagina vind je alle informatie over het jubileumjaar bij elkaar


  Dit was de MNX22:

  MNX22

  Verslag MNX22: Samen verder werken aan Samen Sociaal Online

  Drie keynotes, vijf challenge-winnaars, tien inhoudelijke sessies en heel, héél veel inspiratie. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van de MNX22.

  Lees meer

  Challenge Samen Sociaal Online 2022: Deze initiatieven dragen bij aan een socialere online wereld

  We daagden het netwerk uit bij te dragen aan een socialere online wereld met de Challenge Samen Sociaal Online. Benieuwd welke aanvragen de stimuleringsbijdrage ontvangen?

  Lees meer