Inschrijving Media Ukkie Award van start

woensdag 5 maart 2014

De inschrijving voor de Media Ukkie Award 2014 is van start gegaan. De Media Ukkie Award is de prijs voor beste Nederlandse app gemaakt voor peuters en kleuters (0-6 jaar). Makers en gebruikers van apps voor ukkies kunnen hun favoriete app(s) aanmelden t/m 27 maart op www.mediaukkies.nl. De uitreiking van de Media Ukkie Award vindt plaats op 15 april bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Media Ukkie Award: beste app voor ukkies
Jaarlijks komen er in Nederland veel verschillende apps uit voor ukkies, maar welke zijn daadwerkelijk leuk, creatief, leerzaam en goed in te zetten bij mediaopvoeding van je kind? Met de Media Ukkie Award wil Mediawijzer.net de kwaliteit van het aanbod voor peuters en kleuters via internet bevorderen. Daarnaast willen wij ouders en andere opvoeders een handreiking bieden bij het maken van keuzes voor geschikte websites en apps voor hun kinderen.

Samen met de vakjury zijn er een aantal criteria opgesteld die bij de beoordeling van de ingediende apps een rol spelen. De vakjury beoordeelt de inzendingen vervolgens onder meer op aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Het juryrapport zal openbaar gemaakt worden via de website. De uitreiking van de Media Ukkie Award vindt plaats op dinsdag 15 april 2014 bij Beeld en Geluid in Hilversum.

De prijs werd in 2012 voor het eerst uitgereikt. Eerdere winnaars van de Media Ukkie Award waren onder meer: (te) Gekke Dierentuin (2013, App) en Jop gaat slapen (2012, App).

Media Ukkie Dagen: 9 t/m 18 april 2014
Mediawijzer.net organiseert dit jaar voor de 3e keer de Media Ukkie Dagen en heeft als motto: ‘Voed jij je kind zelf op of laat je dat over aan de media?
De Media Ukkie Dagen hebben tot doel ouders en opvoeders informatie te bieden over de mogelijkheden van media in de opvoeding van hun kinderen, maar ook over de beperkingen. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn:

  • Welke vaardigheden kunnen kinderen leren via media en welke juist niet?
  • Welke content past bij welke leeftijd, bij welke groeifase?
  • Wat zijn goede programma’s, hoe herken je die?
  • Voor welke opvoeddoelen zijn media uitstekend geschikt en welke zaken kun je beter op een andere manier aanpakken

Hierbij gaan we er vanuit dat media bij een moderne opvoeding horen en dat ouders recht hebben op de laatste inzichten over de invloed van media op hun kind. We willen die kennis graag met ouders en (professionele) opvoeders delen en hen de weg wijzen naar goede informatiebronnen over media opvoeding. Want ontwikkelingen in de media staan niet stil en zo ook de inzichten over media-opvoeding niet. Lees hier meer over de Media Ukkie Dagen en mediaopvoeding.

De uitreiking van de Media Ukkie Award is een van de activiteiten tijdens deze campagne. De Media Ukkie Dagen 2014 vinden plaats van 9 t/m 18 april. Volg @mediaukkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #mediaukkiedagen, #mediaukkieaward en #mediaopvoeding.

» Meer informatie over de  Media Ukkie Award
» Criteria inzenden Media Ukkie Award
» Aanmelden Media Ukkie Award 2014

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.