Een tablet voor je peuter, je oma op Skype: al die media zijn leuk, leerzaam én handig. Maar als vader of moeder vraag je je soms wel af: wat is (media-) wijsheid? Van welke app leert mijn peuter nou echt iets? Hoe ga ik om met mijn zoontje van twee die dól is op de iPad?
Speciaal voor de Media Ukkie Dagen (26 maart – 2 april a.s.) ontwikkelt Family Factory in samenwerking met Mediawijzer.net het “Inspiratieboekje Media Ukkies”. Boordevol praktische en creatieve tips over mediaopvoeding van én voor ouders met jonge kinderen. Het boekje is de achtste titel in de serie Inspiratieboekjes, waarvan er al meer dan 200.000 zijn verspreid!
Denk mee!
Family Factory verzamelt deze week tips en adviezen van ouders over mediaopvoeding. Van welke app leert je dreumes nou écht iets? En hoe lang tv kijken is voor jouw kleuter lang genoeg? Mag je kind al op de tablet, welke apps zijn favoriet en hoe begrens je je kleine beeldschermfan?
Stuur ons je tip(s) en doe heel veel andere ouders een plezier. En jezelf ook: als dank ontvang je 2 exemplaren van het boekje (vergeet dus niet je adres toe te voegen!). Uit alle inzendingen trekt Family Factory bovendien één winnaar die voor het hele gezin kaarten krijgt voor Beeld & Geluid in Hilversum!
Je kunt je tips tot en met woensdag 18 februari e-mailen naar mediaukkies@familyfactory.nu.
Deel de boekjes uit
Doe mee aan de Media Ukkie Dagen en deel het boekje uit aan ouders! Bijvoorbeeld tijdens ouderavonden, in de bibliotheek, het kinderdagverblijf, het consultatiebureau of het Centrum voor Jeugd & Gezin.
- Het boekje is A6 formaat, heeft 28 pagina’s, gedrukt op stevig papier.
- Het is ook mogelijk een editie met eigen logo en voorwoord te bestellen.
- Levering vanaf 17 maart 2015.
- Voorkom teleurstelling, bestel op tijd! Voor 10 maart besteld is in ieder geval voor 25 maart geleverd.
Heb je nog vragen over het boekje, neem dan contact op met Jan Willem Roseboom via janwillem@familyfactory.nu. Wil je op een andere manier bijdragen als netwerkpartner aan de Media Ukkie Dagen, dan horen we dit natuurlijk graag! Mail dan naar info@mediawijze
Reacties 2
mijn tip zou zijn: bekijk de (leer)ervaring eens breder dan alleen de app. Ga uit van de motivatie en interesse van je kind. Dat werkt twee kanten op. Als je kind geinteresseerd is in een bepaald onderwerp, zoek daar dan een app bij. En als je kind helemaal gek is van een bepaalde app, probeer dan buiten je app/tablet/phone om activiteiten aan te bieden die daarvan in het verlengde liggen. Dat kun je zoeken bij de appmakers, of bedrijven/instellingen die daarvan inhoud aanbieden. Maar je kunt het ook zelf doen. Hoe makkelijk is het om sterren te knutselen en tegelijkertijd te praten over thema sterren, heelal, etc. als je kind helemaal fan is van die sterren-app? Als ouder moet je dus gewoon goed opletten en doorpakken, vind ik. De focus op zo’n app bij jonge kinderen is slechts kort, maar de leerervaring veel breder.
Dankjewel voor je uitgebreide en zeer waardevolle reactie Eline! Ik heb ‘m voor de zekerheid nog even doorgestuurd naar Family Factory.
Tijdens je presentatie op Safer Internet Day vond ik het voorbeeld van Osmo ook heel inspirerend. In dit specifieke voorbeeld ligt het initiatief natuurlijk bij de appmakers, maar het laat goed zien in welke richting we kunnen denken. Ik ben heel benieuwd hoe deze toepassingen zich in de toekomst zullen ontwikkelen!
Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.