Tools en modellen

Om professionals te ondersteunen in praktijk & beleid ontwikkelt Netwerk Mediawijsheid tools en modellen. Bekijk het overzicht van praktische tools en onderbouwde modellen.

MediaDiamant

MediaDiamant Toolkit voor professionals

Veel ouders maken zich zorgen over het mediagebruik van hun kinderen. De MediaDiamant is een handige wegwijzer voor opvoeders en professionals.

Lees meer

Aan de slag met het Digitale Balans Model

Om jongvolwassenen op weg te helpen naar digitale balans, heeft Netwerk Mediawijsheid met het Trimbos-instituut het Digitale Balans Model ontwikkeld.

Lees meer
competentiemodel,mediawijsheid competentiemodel

Het Mediawijsheid Competentiemodel

Wat is mediawijsheid precies? Hoe kun je het onderzoeken of er lesmateriaal voor maken? Het Mediawijsheid Competentiemodel geeft antwoord.

Lees meer

Kennis per doelgroep

Zoek je kennis over een specifieke doelgroep, zoals jonge kinderen, mensen met een verstandelijke beperking of ouderen? Hieronder bundelen we onderzoek en kennis per doelgroep

afbeelding van zes jongeren op hun smartphone bij artikel over fear of missing out

Jongeren

Verdiep je in de kennis over jongeren

Lees meer
Foto SeniorWeb oudere met smartphone

Senioren

Verdiep je in de kennis over senioren

Lees meer
Media Ukkie Dagen, vaders, mediaopvoeding

Ouders

Verdiep je in de kennis over ouders & opvoeders

Lees meer
mediawijsheid kennis-update

Kennis-update

Er gebeurt veel op gebied van onderzoek naar mediagebruik en mediawijsheid. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de nieuwste kennis, met de laatste publicaties en inzichten.

Lees meer

Bitefiles

In opdracht van Netwerk Mediawijsheid analyseert Bitescience het meest recente en relevante wetenschappelijke onderzoek naar mediawijsheid-thema’s.

Lees meer
Contact netwerk _ pratende mensen

Wetenschappelijke Raad

Onze Wetenschappelijke Raad zorgt voor verbinding tussen onderzoek en de praktijk en signaleert waar nieuw onderzoek nodig is.

Lees meer