De Mediawijsheid Kennisdag 2024 (voorheen MNX), hét mediawijsheid-event voor het netwerk, vond plaats op 28 mei 2024. Op deze dag kwamen we als netwerk bij elkaar in Beeld & Geluid Hilversum om kennis op te doen en uit te wisselen, om nieuwe contacten te leggen en oude relaties te versterken. In een gevarieerd, mediawijs programma ging het netwerk aan de slag met grote vragen op mediawijsheidgebied. 
Programma

De dag begon om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) met een plenair programma, gevolgd door een netwerklunch met randprogrammering en daarna een middagprogramma met deelsessies. Ter afsluiting was er vanaf 16.00 uur een borrel. 

Het was weer een informatieve, feestelijke en gezellige ervaring!

We zitten vol!

De Mediawijsheid Kennisdag 2024 is voorbij! Bedankt voor alle aandacht en het enthousiasme.Je kan het verslag lezen op de website.

Lees het verslag

Inloop vanaf 10.30 - aanvang 11.00 uur

Welkom

Het team van Netwerk Mediawijsheid, met o.a. directeur Mary Berkhout-Nio, heet je welkom

Keynote

Filosoof, schrijver en spreker Lammert Kamphuis stelt polarisatie aan de kaak en gaat in zijn keynote aan de slag met de vraag: hoe kunnen we als individu en samenleving verbinding maken met andersdenkenden?

Gesprek

De werkgroep Digitaal Jongerenwerk, onderdeel van de alliantie Samen voor Jongeren Amsterdam, vertelt over de kracht van samenwerken

Netwerk lunch

Maak met een hapje en een drankje kennis met andere netwerkpartners

Speed dates

In korte speeddate-sessies kun je kennismaken met vooraanstaande netwerkpartners en nieuwe connecties aangaan. Te gast zijn o.a. Andy Demeulenaere, algemeen coördinator van Mediawijs en een aantal leden van de Wetenschappelijke Raad van Netwerk Mediawijsheid

Markt

Op de markt vertoont een achttal netwerkpartners een selectie aan interactieve ervaringen, tools en spellen. Daarnaast is er ook een informatiepunt vanuit SLO voor vragen over de nieuwe kerndoelen digitale geletterdheid

Na afloop van het middagprogramma is er uiteraard een borrel met volop ruimte voor interactie en netwerken.ImageImageImageImageImage


Nieuwe naam

Waar deze dag voorheen de MNX ('Mediawijsheid Netwerk Experience') heette, spreken we nu van de Mediawijsheid Kennisdag. Deze nieuwe naam staat voor het hoofddoel van de dag: kennis opdoen en uitwisselen. En is in lijn met de Kennissessies, waarin doorlopend netwerkpartners, experts en professionals elkaar vinden op specifieke, mediawijze thema's.

De naam is nieuw, maar dit event blijft dé kans voor jou als netwerkpartner om kennis op te doen, (nieuwe) partners te ontmoeten en met ons vooruit te kijken naar de toekomst.


Voorgaande edities van de MNX

Verslag MNX 2023

De toekomst is mediawijs. Dat was het thema en de kernboodschap van de MNX23. Bezoekers beleefden een programma met een inspirerende keynote van Renee Hobbs, inzichten in nieuw onderzoek, interactief aanbod van partners en een uiteenlopend aanbod aan deelsessies.

Lees meer
Bezoekers aan de MNX22

Verslag MNX 2022

Drie keynotes, vijf challenge-winnaars, tien inhoudelijke sessies en heel, héél veel inspiratie. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van de MNX22.

Lees meer