Kinderapp Noa’s Sterren wint Media Ukkie Award 2014

dinsdag 15 april 2014

De app Noa’s Sterren heeft dinsdag 15 april 2014 de Media Ukkie Award voor beste Nederlandse app voor ukkies (0-6 jaar) gewonnen. De vakjury koos de app als winnaar omdat “de interactie  geweldig is en je wordt geprikkeld mee te doen.” Verder zegt de jury: “Alles is overzichtelijk en past goed bij elkaar. Dit is vakmanschap dat je maar zelden ziet.” Noa’s Sterren is een productie van grafisch vormgever Hanneke van der Meer (Somoiso).

Noa’s Sterren is een interactief prentenboekje en bevat veel elementen die je kunt aanraken, bewegen of geluid maken. Het heeft een spelelement dat geschikt is voor kindjes vanaf 3 jaar. Een fantasierijk verhaaltje om door kinderen zelf gelezen te worden of samen met hun ouders. Is het verhaaltje uit? Dan kun je zelf nog even verder knutselen. De app Nos’s Sterren is een interactief voorleesboekje en is beschikbaar de iPad of iPhone (iOS, € 2,99).

De Media Ukkie Award is dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Voor deze editie van de award ontving de organisatie tientallen apps van Nederlandse bodem. De twee overige genomineerden zijn de apps Jop gaat naar school (Heppi) en Zzz (IJsfontein Interactieve Media in opdracht van Stichting CPNB en uitgeverij De Fontein). De makers van Noa’s Sterren ontvingen de Media Ukkie Award uit handen van juryvoorzitter Marjolijn Bonthuis (adjunct-directeur ECP).

» Lees hier het Juryrapport Media Ukkie Award 2014

Naar aanleiding van het winnen van de Media Ukkie Award was Hanneke van der Meer te horen bij Knooppunt Kranenbarg op Radio 2. Luister hieronder het interview terug.

Media Ukkie Award: beste apps voor ukkies
De Media Ukkie Award is de Nederlandse prijs voor de beste app voor ukkies van 0 tot 6 jaar. Jaarlijks komen in Nederland veel verschillende apps uit voor ukkies, maar welke zijn daadwerkelijk leuk, creatief, leerzaam en goed in te zetten bij de mediaopvoeding van je kind? Apps die in aanmerking komen voor de Media Ukkie Award 2014 konden worden aangemeld tot en met 27 maart via www.mediaukkies.nl. De vakjury beoordeelde de inzendingen onder meer op aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Eerdere winnaars van de Media Ukkie Award waren: (te) Gekke Dierentuin (2013, App) en Jop gaat slapen (2012, App).

Media Ukkie Dagen
Om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar, organiseert Mediawijzer.net dit jaar voor de derde keer de Media Ukkie Dagen. Het motto Media Ukkie Dagen 2014 is: ‘Voed jíj je kind op of laat je dat over aan de media?’. De Media Ukkie Dagen 2014 vinden plaats van 9 t/m 18 april. Meer informatie over de campagne, onderzoeken, tips, activiteiten en meer is te vinden op www.mediaukkies.nl

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.