Last call! Meld jouw team aan voor de Challenge #NLmediawijs 2019Inschrijving sluit op 1 september om 00:00 uur

donderdag 1 augustus 2019

Elk jaar stelt Netwerk Mediawijsheid een stimuleringsbijdrage beschikbaar om netwerkpartners te ondersteunen bij het realiseren van mooie en zinvolle ideeën en projecten die bijdragen aan haar missie. Twee jaar geleden werd voor het eerst een challenge georganiseerd, waarbij prachtige projecten, waaronder de MediaJungle, verwezenlijkt werden. Ook dit jaar daagt Netwerk Mediawijsheid haar partners uit om samen te werken aan mooie, nieuwe, briljante en speelse ideeën: tijdens de Challenge Nederland Mediawijs 2019.

Met deze challenge worden (nieuwe) netwerkpartners uitgenodigd om mee te bouwen aan de missie: Iedereen mediawijs. Hoe bereiken we de mensen die achterblijven of zijn afgehaakt? En hoe ontwerpen we maatwerk voor kwetsbare mensen, zoals zij die een beperking hebben of zij die in armoede of eenzaamheid leven? Om hier samen met het netwerk antwoorden op te vinden, luidt de challenge dit jaar: ontwikkel een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant, speciaal voor volwassenen en (ondersteuners van) kwetsbare kinderen en volwassenen.

» Meld jouw team uiterlijk 1 september aan voor de challenge en maak kans op (een deel van) de stimuleringsbijdrage van 35.000 euro

Versnellen met een steuntje in de rug

De kracht van het netwerk zit in samenwerking. Samen ideeën groter maken. Bij een ander halen wat je zelf niet hebt, geven wat de ander niet heeft. Nederland is een land van ondernemers, van groot denken, van innovatie en startups. We zien bedrijven en ondernemers versnellen in hun vooruitgang, door alle nieuwe kansen die voor het oprapen liggen aan te grijpen.

Kan het netwerk, net als die ondernemingen, een versnelling aanbrengen en zo in de voorhoede van de ontwikkeling blijven? Ik denk van wel! Met de challenge smeden netwerkpartners samen plannen. Ze durven te dromen van een groot succes en maken slimme combinaties. Zo ontstaan er nieuwe duurzame en effectieve instrumenten om ook volwassenen en kwetsbare groepen te bereiken en mediawijzer te maken. Dat gaat natuurlijk makkelijker met professionele ondersteuning en… als je net iets extra’s te besteden hebt. En dat steuntje in de rug biedt de challenge van Netwerk Mediawijsheid.

Zo werkt de challenge

Challenge 2019 - last call

De challenge is opgezet als een begeleid business accelerator-traject, met de kans om de stimuleringsbijdrage te winnen. Wil jij deelnemen aan de challenge? Maak eerst een team, het liefst met diverse kwaliteiten, maar in ieder geval met meerdere netwerkpartners. Je schrijft je in met een korte motivatie van welk idee of product je in de accelerator wilt inbrengen. Op 12 september kom je met je team naar Beeld & Geluid en nemen jullie deel aan de grote Accelerator Experience. Je team wordt meegenomen in een pressure cooker van ondernemerschap, technologie, games, media design en marketing. Op al die gebieden zijn experts aanwezig die hun sporen verdiend hebben om jou te helpen.

De uitdaging is dan om met behulp van die experts in één dag toe te werken naar een wervelende pitch. Een pitch met een verder uitgewerkt idee en een prototype, met een goede onderbouwing van de inhoud, business case en totaalaanpak. Een deskundige jury beoordeelt de pitches en wijst maximaal vijf teams aan die de weken daarna, tijdens het incubator traject, extra ondersteuning en een startbedrag krijgen om hun idee te polijsten.

Op 10 oktober tijdens de Dutch Media Week valt het eindoordeel. Dan krijgen de team de kans om hun idee voor de stuurgroep van Netwerk Mediawijsheid te pitchen en krijgt het team met het beste idee de hoofdprijs toegekend: de stimuleringsbijdrage in de vorm van startkapitaal voor jouw project. In totaal is de te verdelen stimuleringsbijdrage 35.000 euro.

» Ga jij de uitdaging aan? Meedoen in 5 stappen

Samenwerking met PerfectStorm

De Challenge Nederland Mediawijs 2019 is een samenwerking van Netwerk Mediawijsheid en PerfectStorm, waar ik samen met Keimpe de Heer oprichter van ben. Bij PerfectStorm hebben we ruime ervaring met het opzetten en begeleiden van innovatieprogramma’s. De Accellerator Experience op 12 september start met een energieke ontwerpsprint met een aantal uitgangspunten:

  • Challenge 2019 - last call Het gaat om jouw eigen innovatie-idee, wij helpen je dat scherper te maken
  • Ondersteuning door een perfecte storm van experts, ontwikkelaars en inspiratoren
  • Je maakt in één dag stappen van idee, via pretotype naar prototype

Kan dat in één dag? Ja dat kan! Door de stap te maken van design thinking naar design your thinking. Van overleggen naar actie ondernemen. Met een uitdagende set aan formats krijg je de kans om gericht te werken aan customer discovery, business modelling en prototyping.

» PerfectStorm organiseerde in 2017 de Design Like a Startup-dag. Lees het verslag

Meer informatie over de challenge vind je op: mediawijzer.net/challenge2019

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.