Last call: Laat de MediaDiamant schitteren en win stimuleringsbijdrage

vrijdag 26 mei 2017

De jaarlijkse Stimuleringsregeling van Mediawijzer.net is bedoeld om goede ideeën in het netwerk te laten ontstaan en te ondersteunen. In de loop der jaren zijn daar mooie, interessante en ook goede producten en activiteiten uit voortgekomen. Toch kregen we het idee: laten we het eens helemaal anders doen. De regeling is dit jaar daarom vormgegeven als een Challenge. Met de Mediawijzer.net Challenge 2017 wordt het netwerk uitgedaagd om een ondernemende, eigentijdse aanpak of instrument te bedenken om de nieuwe MediaDiamant effectief en duurzaam toepasbaar te maken voor opvoeders. Durf jij het aan? Let op: aanmelden kan tot en met 30 mei. 

Durf te dromen van groot succes

De kracht van een netwerk zit in samenwerking. Samen ideeën groter maken. Bij een ander halen wat je zelf niet hebt, geven wat de ander niet heeft. Nederland is een land van ondernemers, van groot denken, van innovatie. We zijn op gebied van media een gidsland. Kunnen we de regeling versterken met deze geest van entrepeneurship en startup-denken zodat we de onlangs gelanceerde MediaDiamant nog beter kunnen laten schitteren?

Wij denken van wel! Met de Challenge smeden netwerkpartners samen plannen. Ze durven te dromen van een groot succes en maken slimme combinaties, zodat er duurzame en effectieve instrumenten komen voor opvoeders die de MediaDiamant willen gebruiken.

Zo werkt het

Bij de Challenge hoort ook een iets andere opzet dan je wellicht gewend bent. Wie deel wil nemen aan de Challenge maakt een team, liefst met wat verschillende kwaliteiten, maar in ieder geval met meerdere netwerkpartners. Op 6 juni is de grote Design like a Startup dag bij Beeld en Geluid, waar de teams worden meegenomen in een pressure cooker van ondernemerschap, technologie, games, media en marketing. Op al die gebieden zijn experts aanwezig die hun sporen verdiend hebben. Denk groot, handel snel. Kom met een ambitieus idee, denk de hele dag als een start-up, en maak kans op een forse bijdrage van minimaal €20.000.- om door te pakken naar scale-up. Het totaal te verdelen bedrag is € 100.000,-.

De uitdaging is om in 1 dag het idee te voorzien van een business model, een prototype en een wervelende pitch. Dat doe je met hulp van de experts. Een deskundige jury bestaande uit Eppo van Nispen, Peter Nikken, Lotte Vergouwen en Daniël Lechner kiest de teams die de weken daarna tijd en begeleiding krijgen om hun idee te polijsten. Op 26 juni valt het eindoordeel. Dan is de pitch voor de Stuurgroep van Mediawijzer.net. Daar wordt de prijs toegekend. De Stimuleringsregeling in de vorm van startkapitaal voor een start-up in wording.

Samenwerking met PerfectStorm

De Mediawijzer.net Challenge 2017 is een samenwerking van Mediawijzer.net met Frank Evers en Keimpe de Heer, oprichters van PerfectStorm. Zij hebben ruime ervaring met innovatieprogramma’s en bijeenkomsten rond Design Thinking en Entrepeneurship. De Design Like a Startup dag is opgezet als een PerfectStorm conference, die als uitgangspunten heeft:

  • Je neemt je eigen innovatie idee mee
  • Je treft er een perfect storm aan van experts, ontwikkelaars en inspiratoren
  • Je maakt in één dag stappen van idee, via pretotype naar prototype

Kan dat in één dag? Ja dat kan! Door de stap te maken van Design Thinking naar Design Your Thinking. Van overleggen naar actie ondernemen. Met een uitdagende set aan formats krijg je de kans om gericht te werken aan customer discovery, business modelling en prototyping.

Meld je uiterlijk 30 mei aan

Lees hier alles over de Mediawijzer.net Challenge 2017. De uitdaging aangaan? Laatste kans: aanmelden kan tot en met 30 mei.

Reacties 2

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.