Maak kennis met nieuwe digitale apparaten in de MakersBuzz

woensdag 9 juli 2014

Gedeputeerde Brigite van Haaften opende 2 juli officieel de MakersBuzz bij stadsBIEB Rosmalen. De MakersBuzz is de mobiele makersplaats van de Brabantse bibliotheken. In de bus kunnen kinderen en volwassenen (bibliotheekbezoekers) terecht om kennis en ervaring op te doen met moderne digitale (maak-)technieken. Vanaf nu toert de MakersBuzz langs bibliotheken in onze provincie. Brabantse bibliotheken kunnen zich aanmelden voor een bezoek van de MakersBuzz.

De opening begon met een openingswoord van Hans Derks, directeur/bestuurder Bibliotheek Den Bosch, vanuit zijn eigen technische achtergrond benadrukte hij het belang van aandacht voor techniek. Het aantal aanmeldingen voor technische opleidingen loopt terug, terwijl dit een vaardigheid is die in onze samenleving -die steeds digitaler wordt- meer en meer nodig is. De bibliotheek is een goede plek om veel mensen kennis te laten maken met nieuwe technieken. Hierna volgde de toespraak van gedeputeerde Brigite van Haaften. De gedeputeerde gaf aan dat zij het stimuleren van creatief denken een belangrijke rol vindt voor de MakersBuzz. Als openingshandeling moest zij een emmer warm water in een vat vol koud stikstof gooien. Dit zorgde voor een spectaculair effect.

De rest van de middag waren er demonstaties in de bus en in de bibliotheek. In de bus werd het logo van de provincie op een bossche bol gegraveerd. Daarnaast konden mensen kennis maken verschillende andere digitale apparaten in de bibliotheek. De 3D-printer printte de wereldcup en bij de folieplotter kon je stickers laten maken. Bij de Egg-bot een ontwerp voor een bedrukt pingpongballetje maken en de Makey Makey liet zien hoe je piano kunt spelen met bananen. De demonstraties werden enthousiast ontvangen van jong tot oud.

MakersBuzz techniek

Meer informatie?
Like de MakersBuzz op Facebook of volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de activiteiten en het tourschema. Heb je vragen mail dan naar makersbuzz@cubiss.nl. Cubiss is de drijvende kracht achter de MakersBuzz, in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.