Geopend: Mbo Microregeling 2015-2016

woensdag 7 oktober 2015

Het is zover: vanaf vandaag is het mogelijk voorstellen in te dienen voor de Mbo Microregeling. Docenten met een goed idee voor een vak-/beroepsgerichte leerlijn voor in het mbo, kunnen een vergoeding van € 5000,- (incl btw) aanvragen voor de uitwerking van dit idee en de publicatie ervan in een leermiddelenbank (bijvoorbeeld Wikiwijs en/of Mbomediawijs). 

Hoe het begon

De oorsprong van deze regeling ligt in 2014. We deden toen oproep om leermiddelenbanken te ontwikkelen met mediawijze lessen voor het vo en voor het mbo. Er werd echter geen enkel voorstel ingediend gericht op het mbo. Op 20 mei 2015 organiseerden we daarom de Mbo expertsessie. We wilden achterhalen waarom dat zo was. Conclusie – naast veel andere interessante conclusies, zie verslag via onderstaande link – is dat er al twee banken voor mbo lesmateriaal zijn die een prima oplossing bieden in de praktijk. Dit zijn Wikiwijs en mbomediawijs.

Hoe nu verder?

Waar het aan ontbreekt is meer specifieke mbo content. Er is behoefte aan goede vak- en beroepsgerichte leerlijnen waar docenten zelf mee verder kunnen arrangeren. Op de Mbo Expertsessie ontstond aldus het idee om er een beloning – een soort microkrediet – voor in te stellen. Dat zou tevens de drempel om te delen weg kunnen nemen: er is immers voor betaald.

» Lees het uitgebreide verslag van de Mbo expertsessie

Mbo Microregeling

En nu ligt de nieuwe regeling daar: de Mbo Microregeling. De deadline voor het indienen is 2 november 2015. De uitslag is op 4 december 2015. Kennisnet voert namens Mediawijzer.net de regeling uit.

» Lees hier over de Mbo Microregeling

Neem voor vragen en meer informatie contact met me op.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.