MediaMaster-film ’t Padland naar finale Unicef Kinderrechten Filmfestival

dinsdag 2 juni 2015

De MediaMasters-film van ’t Padland is doorgedrongen tot de finale van UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (21 t/m 28 november 2014) was het maken van een 5-shot film één van de opdrachten van MediaMasters. Elke ingezonden film leverde een joker op. Uit alle inzendingen selecteerde een jury de 10 leukste films: zij wonnen een remake van hun film, onder begeleiding van een filmcoach van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Groep 7b van OBS ’t Padland uit Vennhuizen (West-Friesland) was een van de winnaars. Zij maakte het filmpje ‘Pannekoek of vrede?’.
‘Pannenkoek of vrede?’ gaat over het kiezen tussen vasthouden aan tradities, beschuit met muisjes, zwarte pieten (Pannenkoek) of Vrede.

Tijdens het UNICEF Kinderrechten Filmfestival ging de film in première in Utrecht, waar deze samen met andere korte films over kinderrechten te zien was. Een vakjury besloot dat ‘Pannekoek of vrede?’ op 26 juni naar de grote landelijke finale in Den Haag mag.

De jury prees met name de zeer originele invalshoek waarop de kinderen het kinderrecht Vrijheid van meningsuiting koppelde aan de Zwarte Pieten- discussie.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.