MediaMasters 2024 ook beschikbaar voor groep 5 en 6

donderdag 16 mei 2024

Als netwerkorganisatie organiseren we elk jaar de serious game MediaMasters. MediaMasters is een spannende, gratis serious game over de kansen en risico’s van (digitale) media, speciaal voor leerlingen tussen de 10 en 12 jaar (po, so en sbo). Aankomend schooljaar is MediaMasters ook beschikbaar voor groep 5/6! Deze versie is minder talig en daardoor ook geschikter voor het s(b)o.

MediaMasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid en start een dag voor de campagne. Van 7 t/m 15 november 2024 strijden duizenden klassen door heel Nederland om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Er zijn vijf MediaMissies van 45-60 minuten te spelen tijdens deze landelijke wedstrijd. Een MediaMissie bestaat uit een spannende filmaflevering, afgewisseld door vragen en opdrachten op het digibord. Daarnaast kunnen leerlingen in de MediaMasters Extra omgeving extra bits (punten) verdienen. De klas die aan het einde van het spel de meeste bits heeft gescoord, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen én wint een mooie prijs.

Podium voor netwerkpartners

Binnen MediaMasters bieden we netwerkpartners, die mooie content op het gebied van mediawijsheid of digitale geletterdheid hebben, graag een podium om hun lesmateriaal of content te laten zien in de game. Zowel in het klassikale spel als op MediaMasters Extra. Er zijn verschillende manieren waarop partners kunnen bijdragen aan MediaMasters:

  • Een prijs ter beschikking stellen
  • Vragen aanleveren voor de MediaQuiz (onderdeel van MediaMasters Extra)
  • Een extra opdracht aanleveren voor MediaMasters Extra

Waarom als netwerkpartner meedoen aan MediaMasters?

  • Je levert een bijdrage aan de digitale geletterdheid van Nederlandse basisscholieren
  • Je laat je kennis en betrokkenheid zien aan het netwerk van Netwerk Mediawijsheid
  • Je brengt je eigen website, activiteit of dienst onder de aandacht van meer dan 180.000 leerlingen
  • Je bezoekcijfers zullen omhoog schieten tijdens de Week van de Mediawijsheid

Kick-off MediaMasters

Geïnteresseerd in een bijdrage aan MediaMasters? Laat het ons weten via [email protected] of woon de online MediaMasters kick-off bij. Op deze manier nemen we je mee in de manieren waarop jouw organisatie mee kan doen, delen andere netwerkpartners hun best practices en krijg je inzicht in de nieuwe verhaallijn, plannen en aanpassingen voor 2024. Deelname is gratis. Meld je hier aan.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.