Mediawijs? Bewijs het maar: inschrijving MediaMasters 2014 geopend!

donderdag 1 mei 2014

Basisscholen kunnen zich weer inschrijven voor MediaMasters, het superspannende mediawijsheidspel voor groep 7 en 8. Vorig jaar deden ruim 70.000 kinderen mee. MediaMasters biedt scholen de kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan. MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net en roept scholen op om meer aandacht te besteden aan mediawijsheid in het onderwijs.

MediaMasters 2014
Tv, internet, sociale media, apps, games en smartphones. De mogelijkheden die media bieden zijn eindeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken leerlingen in het ervaringsspel MediaMasters 2014.

Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. De afleveringen laten een spannend verhaal zien en behandelen diverse mediawijsheidthema’s. Zo leren zij bijvoorbeeld over o.a. cyberpesten, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Naast de afleveringen gaan leerlingen aan de slag met mediamissies. Met deze opdrachten leren ze op een uitdagende manier over media. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog? Leerlingen zullen deze vragen zowel in de klas als thuis met behulp van de bijbehorende mediamissies oplossen.


Trailer MediaMasters 2014

Leerlingen moeten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Met hulp van opvoeders, leerkrachten, bibliotheken en mediacoaches ervaren kinderen de kansen van media, maar zullen ze ook alert moeten zijn én een kritische blik nodig hebben om uiteindelijk te slagen voor MediaMasters 2014.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van leerlingen te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts één uur per dag in de klas en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Ga naar mediamasters.nl en meld je klas aan! Dit kan tot en met vrijdag 31 oktober 2014. Op de website kun je ook een demoversie van de game spelen.

» Meld je aan voor MediaMasters 2014 «

MediaMasters 2013 in de klas.

MediaMasters 2013 in de klas.

Week van de Mediawijsheid 
Duizenden kinderen spelen MediaMasters tijdens van 21 t/m 28 november de Week van de Mediawijsheid 2014, een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Op donderdag 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag 25 jaar. Dit heeft de inspiratie geleverd voor het thema van de Week van de Mediawijsheid: Recht op Mediawijsheid. Op dit moment is Mediawijzer.net bezig de campagne invulling te geven. Houd via Twitter #WvdM14 en @Mediawijzer in de gaten en check binnenkort weekvandemediawijsheid.nl.

Het spel MediaMasters was ook in 2013 een groot succes met een recordaantal ingeschreven klassen van 2855. Tienduizenden kinderen behaalden aan het eind van de campagneweek hun MediaMasterdiploma. Verschillende partners van Mediawijzer.net leverden hun bijdrage in de vorm van missies waarmee zij kinderen hielpen om mediawijzer te worden. Bekijk hier foto’s van een klas tijdens het spelen van MediaMasters.

Lees ook:
» Waarom meedoen aan MediaMasters 2013? Drie leraren aan het woord
» MediaMasters 2013: spelenderwijs aan de slag met competenties
» Week van de Mediawijsheid 2013 groot succes!

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.