Mediawijsheid zomerupdate: wat heb je gemist?

maandag 1 september 2014

Alle scholen in Nederland zijn weer begonnen en de meeste collega’s lopen weer rond op kantoor: de zomervakantie is voorbij. De kans is groot dat je de afgelopen tijd niet meer alles zo nauw op de (digitale) voet hebt gevolgd, dus wat heb je in de tussentijd gemist? Lees in deze zomerupdate de mediawijze blogartikelen uit het netwerk, updates uit de community en welke evenementen er op de agenda staan.

Mediawijze blogartikelen door en voor het netwerk 
Enthousiaste bloggers delen hun kennis, ervaring en kijk op mediawijsheid in de blogomgeving (ook blogger worden?). Een selectie van de blogartikelen van afgelopen zomer:

Uit de community 
In de community delen we onze ervaringen, kennis en tips en kun je vragen en oproepjes plaatsen. Lees bijvoorbeeld over de vraag van Karin over de definitie van mediawijsheid, de oproep van Lotte om mee te doen aan de Codeweek (oktober) en is Snugger op zoek naar mediacoaches!

Ook hebben nieuwe netwerkpartners Karin Winters en Catharinus Doornbos zichzelf voorgesteld en vertellen ze meer over hun mediawijsheid activiteiten.

Vernieuwde site Mediawijzer.net 1 jaar live!
Op 9 juli was het precies 365 dagen geleden dat de vernieuwde website van Mediawijzer.net live ging. Met trots kijk ik terug op wat we in 1 jaar bereikt hebben. In dit artikel lees je een terugblik en facts & figures op een rij.

Noteer in je agenda 
Noteer de volgende mediawijze campagnes en evenementen alvast in jouw agenda:

17 september Inspiratiemiddag Mediawijsheid Projecten bij Beeld en Geluid
22 t/m 26 september Social Media Week
22 t/m 26 september Week tegen Pesten
11 t/m 17 oktober Europese Codeweek
14 t/m 18 oktober Cinekid for Professionals

Daarnaast is Mediawijzer.net druk bezig met de Week van de Mediawijsheid. Deze campagne wordt dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd en is van 21 t/m 28 november. De campagnewebsite is inmiddels live. Op www.weekvandemediawijsheid.nl kun je meer informatie vinden over de campagne, het thema, activiteiten en meer.

Hier vind je overzicht van alle activiteiten. Heb jij ook mediawijze activiteiten/evenementen op de agenda staan? Stuur een mail naar [email protected] en wij plaatsen het op onze website.

Blijf op de hoogte!
Bezoek de website van Mediawijzer.net regelmatig voor nieuwe blogartikelen, onderzoeken en berichten in de community (en maak meteen je eigen Mediawijzer.net profiel aan). Ook kun je op de hoogte blijven via RSSTwitterFacebookYoutube of onze LinkedIn groep.

Wil je 1x per maand op de hoogte blijven van activiteiten en informatie voor en door het Mediawijzer.net netwerk? Word lid van onze nieuwsbrief.

Ken je zelf nog interessant mediawijsheid links, nieuws en onderzoeken? Deel het in de reacties.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.