Meld je nu aan voor de Special Media Awards 2022

maandag 12 september 2022

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november) organiseert Amerpoort de Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. De prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken wordt voor de vierde keer georganiseerd. Mediamakers hebben vanaf 9 september een maand de tijd om hun mediawerk in te sturen.

De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg. Daarnaast worden alle inzendingen beoordeeld door een vakjury van bekende Nederlanders uit de (online) mediawereld.

Nieuwe vakjuryleden dit jaar zijn Maarten Steendam (Talpa), Karim Amghar (WIJWIJS/NTR), Sanne en Erik Jan (Tik Tok team Plagiaat). Daarnaast zijn Sander Pat en Kirsten Jassies de vertrouwde gezichten van de vakjury.

Maarten Steendam, onder andere bekend als presentator van Hart van Nederland, kijkt uit naar zijn eerste keer als vakjurylid: “Ik ben verguld met mijn rol als jurylid, want ik heb al veel moois gehoord over de Special Media Awards. Ik kan niet wachten om alle inzendingen te zien, en straks de blije gezichten van de winnaars!”

Meld je nu aan voor de Special Media Awards

Foto: Esther Meijer

Partners uit zorgsector en mediawereld

Amerpoort nam een aantal jaar geleden het initiatief voor de organisatie van dit evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven, samen met Netwerk Mediawijsheid. Dit jaar werken weer meer dan twintig organisaties uit de sectoren zorg en welzijn, (online) media en ook koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mee aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement.

Actieve mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

“Laat je creativiteit zien!”

Sanne en Erik, de nieuwe vakjuryleden van Team Plagiaat dragen de Special Media Awards een warm hart toe: “Wij waren direct enthousiast over de Special Media Awards! De mensen met een beperking die wij kennen, zijn ontzettend creatief en staan vaak positief in het leven. Dit is iets wat wij erg belangrijk vinden en leuk om te zien. Als content creators doen wij dit als Team Plagiaat natuurlijk ook.”

“Vaak worden er op internet negatieve uitingen gedaan over mensen met een verstandelijke beperking en dit vinden wij onterecht”

“Vaak worden er op internet negatieve uitingen gedaan over mensen met een verstandelijke beperking en dit vinden wij onterecht. Wij, met onze zorgachtergrond en vele jonge volgers op TikTok, weten als geen ander, dat we juist ook aandacht aan de positieve kanten moeten geven. Daarom doen wij graag mee als vakjury bij deze speciale award uitreiking. Wij gaan kijken naar creativiteit en of iemand er veel plezier aan beleeft!”

Zo meld je je aan

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 9 september en 9 oktober op de website special-media-awards.nl. De Special Media Awards worden op 10 november uitgereikt. De uitreiking is ook te volgen via een livestream.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.