De MNX22 zit erop

De MNX22 vond plaats op 10 mei jl. Netwerkpartner hebben veel mediawijsheid-kennis op kunnen halen, (nieuwe) partners ontmoet en zo bij kunnen dragen aan een mediawijzere samenleving.

De MNX22 vond fysiek plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. 

» Lees meer over de MNX22 in het verslag van de dag!

Een prachtig programma

Aan de hand van drie inspirerende keynotes, een panelgesprek met onze sprekers en diverse praktische werksessies hebben we de kennis van het netwerk verdiept en zijn we samen aan de slag gegaan met het thema Samen Sociaal Online. Uiteraard was er tussendoor en aansluitend alle ruimte om oude bekenden te zien en nieuwe partners te ontmoeten.

Kijk het ochtendprogramma hier terug:

Samen Sociaal Online

Het thema van de MNX22 was ‘Samen Sociaal Online’. “Maar ik denk dat het belangrijkste is dat we hier weer sámen bijeen zijn”, stelde programmadirecteur Mary Berkhout-Nio in haar welkomstwoord. Het thema, zo legde Berkhout-Nio uit, is een jáárthema. Dit begon tijdens de vorige Week van de Mediawijsheid en loopt dus nog door tot en met de vólgende Week van de Mediawijsheid.

Het belang van het thema is groot, benadrukt Berkhout-Nio. “Als de online omgeving niet sociaal is, voel je je daar niet veilig. En wie zich online niet veilig voelt, kan zich niet positief en zelfverzekerd door de online wereld bewegen. En dát is nou precies wat mediawijsheid is.”


Lees meer over de MNX22

MNX22

Verslag MNX22: Samen verder werken aan Samen Sociaal Online

Drie keynotes, vijf challenge-winnaars, tien inhoudelijke sessies en heel, héél veel inspiratie. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van de MNX22.

Lees meer

Challenge Samen Sociaal Online 2022: Deze initiatieven dragen bij aan een socialere online wereld

We daagden het netwerk uit bij te dragen aan een socialere online wereld met de Challenge Samen Sociaal Online. Benieuwd welke aanvragen de stimuleringsbijdrage ontvangen?

Lees meer

Challenge 2022

De kracht van een netwerk zit in samenwerking: samen experimenteren, initiatieven ontwikkelen, daar van leren en die kennis weer delen met het netwerk. 

Om samenwerking te ondersteunen en stimuleren organiseert Netwerk Mediawijsheid elk jaar een stimuleringsregeling in de vorm van een gezamenlijke uitdaging. Dit jaar stond die challenge in het teken van Samen Sociaal Online. De winnaars werden tijdens de MNX bekendgemaakt. Naast vier jurywinnaars werd één winnaar gekozen door deelnemers aan de MNX.

» Benieuwd welke initiatieven door de jury beloond zijn met een stimuleringsbijdrage van 10.000 euro? Lees het hier!

Klik hier voor meer informatie.

Image

Terugblik MNX21 - All inclusive

Op 20 april 2021 vond de vorige editie van de MNX plaats. Het jaarlijkse mediawijsheid-event voor het netwerk vormde de feestelijke afsluiting van het themajaar 'All inclusive, hoe doen we dat?'.

Hoe werken we als netwerk aan een Nederland waarin iedereen de voordelen van media kan benutten en daarbij de risico’s kan vermijden? Hier lees je meer over de hoogtepunten van het programma en ontdek je hoe je na de MNX werk kunt maken van inclusie & mediawijsheid.

Image