MNX22: “Belangrijk om ook positieve online ervaringen te belichten”

donderdag 5 mei 2022

Het is bijna tijd voor de MNX22. Hét jaarlijkse netwerkevenement van Netwerk Mediawijsheid. Op 10 mei komen netwerkpartners samen in Beeld & Geluid om nieuwe kennis op te doen, zich te laten inspireren en om aan de slag te gaan met het thema Samen Sociaal Online.

Esther Rozendaal MNX

Esther Rozendaal

Dat doen we aan de hand van diverse inspirerende sprekers. Graag stellen we, in de week voorafgaand aan de MNX, vast een paar van die sprekers aan je voor. Vandaag: Esther Rozendaal.

Esther Rozendaal is universitair hoofddocent Communicatie en Gedragsverandering aan de Erasmus School of Social and Behavioural Change van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op de MNX verzorgt zij een keynote waarin ze stilstaat bij wat online prosociaal gedrag inhoudt en hoe we dit soort gedrag kunnen stimuleren. Ze reflecteert daarbij op wat er nodig is. Gebaseerd op het media-empowerment model en hoe we een constructieve dialoog kunnen opzetten omtrent het onderwerp Samen Sociaal Online.

Wat spreekt je aan in het thema Samen Sociaal Online?

“Wat mij aanspreekt in het thema is de positieve insteek ervan: er is veel aandacht voor negatieve online ervaringen. Dat is belangrijk, maar het is ook belangrijk om de andere kant van de medaille te belichten. Online ervaringen kunnen ook leuk zijn, zorgen voor verbinding en iets bijdragen aan ons welzijn.”

“Er is veel aandacht voor negatieve online ervaringen. Dat is belangrijk. Maar het is ook belangrijk om de andere kant van de medaille te belichten.”

Wat hoop je over te brengen op het netwerk tijdens de MNX22?

“Tijdens de MNX22 hoop ik op basis van wetenschappelijke inzichten over te brengen hoe je online sociaal gedrag kan bij jezelf én anderen kan stimuleren.”

Hoe denk jij dat het netwerk een bijdrage kan leveren aan het creëren van een sociale online wereld?

“Door zelf het goede voorbeeld te geven en initiatieven te (blijven) ontwikkelen die anderen, jong en oud, inspireren zich in te zetten voor een online sociale wereld.”

Kijk voor meer informatie over de MNX22 op onze speciale eventpagina.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.