#MWchallenge 2017 over de MediaDiamant: Dit zijn de gehonoreerde projecten

dinsdag 27 juni 2017

Met de Mediawijzer.net Challenge 2017 is het netwerk uitgedaagd om effectieve en duurzame toepassingen te bedenken voor de nieuwe MediaDiamant. Deel van de Challenge was de Design like a Startup dag, waar de teams de jury moesten overtuigen met een eerste pitch. Vier teams gingen door naar de volgende ronde, en nu is er goed nieuws te delen: afgelopen maandag 26 juni honoreerde de Stuurgroep van Mediawijzer.net twee projecten. Zij sleepten een mooie stimuleringsbijdrage in de wacht.

De Challenge

Nederland loopt wereldwijd voorop als het gaat om beschikbaarheid en gebruik van nieuwe media. We zijn een gidsland. Door media een voorname plek te geven in de opvoeding van onze kinderen en jongeren, borgen we dat zij er de vruchten van plukken en bewuste kritische gebruikers worden. Alleen dan kunnen jongeren van nu Nederland straks op de kaart zetten als meest innovatief, creatief en ondernemend land ter wereld.

De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot en met 18 jaar, met de focus op de kansen die media bieden. De Mediawijzer.net Challenge 2017, een variant op de jaarlijkse Stimuleringsregeling, was een oproep om de kracht van het netwerk te benutten bij het bedenken en uitwerken van effectieve en impactvolle toepassingen van de MediaDiamant. Het totaal te verdelen bedrag was €100.000,-.

Van harte!

Mediawijzer.net feliciteert de twee gehonoreerde projecten:

  • NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid), GGD Amsterdam en Bureau Jeugd & Media brengen de MediaDiamant het consultatiebureau in via de succesvolle GroeiGids-app. Er wordt een extensie gebouwd op de app waarbij ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar kunnen kiezen over welke thema’s uit de MediaDiamant zij graag berichten ontvangen. Om ook in het consultatiebureau het gesprek goed te voeren over mediaopvoeding zal een e-learning module voor JGZ-professionals worden ontwikkeld. De samenwerking wordt bovendien uitgebreid met Opvoedinformatie Nederland.
  • Reik, ASVZ en Jouw Omgeving bedachten Digimant, een bordspel in combinatie met een mobiele app voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Digimant start het gesprek over mediagebruik, waardoor cliënt en begeleider spelenderwijs van elkaar leren. De spelers krijgen video’s, vragen en opdrachten te beantwoorden die verbonden zijn aan de thema’svan de MediaDiamant. Het bordspel kan worden ingezet op zorggroepen en in het (speciaal) onderwijs.

Voor de winnende teams begint nu het échte werk en de volgende uitdaging: het verder opzetten en uitvoeren van de projecten. De oplevering van de projecten is uiterlijk 2018 dus er is nog een lange weg te gaan. Mediawijzer.net wenst hen hierbij veel succes en plezier. Op de hoogte blijven? Houd het blog en @Mediawijzer in de gaten.

Tot slot willen we alle deelnemende teams aan de Mediawijzer.net Challenge 2017 bedanken voor hun deelname en veel succes wensen met de verdere voortzetting van hun plannen.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.