Netwerk Mediawijsheid zet zich als netwerkorganisatie in voor de missie ‘Iedereen mediawijs’. Dat doen we met meer dan duizend aangesloten organisaties die zich actief inzetten voor mediawijsheid. Dat zijn onder meer bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, ontwikkelaars, uitgeverijen, onderzoeksinstituten, ict-bedrijven, mediaproducenten en welzijnsorganisaties.

Verhalen uit het netwerk

Fourcast for Education helpt scholen met digitale geletterdheid

Fourcast for Education wil met bestaande kennis, vaardigheden, obstakels en behoeftes digitale geletterdheid in het onderwijs bevorderen.

Lees meer

Hoe gezond is onze relatie met sociale media? SETUP biedt relatietherapie

Onze relatie met sociale media is ingewikkeld. Volgens SETUP is het tijd voor de logische volgende stap: ga in therapie!

Lees meer
BSO world of experience

Spelen is de hoogste vorm van onderzoek bij deze BSO in Purmerend

De BSO World of Xperience in Purmerend is een unieke BSO voor kinderen van 8 tot 13 jaar in de H20 eSports Campus.

Lees meer

Netwerkpartners op de kaart

Bekijk welke netwerkpartners actief zijn binnen verschillende sectoren en doelgroepen. Doorzoek de interactieve kaart.

De locatie wordt in verband met privacy niet exact weergegeven. Kijk voor contactgegevens op de website van de netwerkpartner.

netwerk _ publiek

Netwerkpartner worden

Wil jouw organisatie ook actief bijdragen aan een mediawijs Nederland? Sluit je dan aan als partner van Netwerk Mediawijsheid.

Sluit je aan
Netwerkpartners

In contact met het Infopunt

Het programmateam ondersteunt netwerkpartners. We maken je wegwijs binnen het netwerk, brengen je in contact en beantwoorden je vragen.

Kom in contact
illustratie-bij-kennisnet-sessie-digitale-balans

Bloggen voor het netwerk

Netwerk Mediawijsheid breidt haar team graag uit met bloggers die een bijzondere kijk op mediawijsheid en een vlotte pen hebben.

Meld je aan

De ambities van het netwerk

Koersplaat netwerk mediawijsheid

Koersplaat

In het Meerjarenplan 2019-2023 staat hoe we de komende jaren samen toewerken naar een mediawijs Nederland. Bekijk de interactieve weergave van de toekomstplannen van Netwerk Mediawijsheid.

Lees meer

Over onze impact

‘Iedereen mediawijs’ is onze missie. Om de mediawijsheid bij diverse doelgroepen te vergroten voeren we samen activiteiten uit, delen we kennis & expertise en verankeren we mediawijsheid in praktijk & beleid. Benieuwd hoe het netwerk werkt aan mediawijsheid voor iedereen?

Lees meer