Netwerk Mediawijsheid zet zich als netwerkorganisatie in voor de missie ‘Iedereen mediawijs’. Dat doen we met meer dan duizend aangesloten organisaties die zich actief inzetten voor mediawijsheid. Dat zijn onder meer bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, ontwikkelaars, uitgeverijen, onderzoeksinstituten, ict-bedrijven, mediaproducenten en welzijnsorganisaties.

Verhalen uit het netwerk

aandacht voor het offline leven ook in de klas

Aandacht voor het offline leven. Ook in de klas

TMI begeleidt scholen in digitale geletterdheid en mediawijsheid, zonder het digitale als doel te zien. Hun project “Hoe krijgen we de leukste dingen uit de online wereld, naar de offline wereld?” zorgt voor veel leuke ideeën bij de jongeren.

Lees meer

Het recht op onbereikbaarheid en je digitale balans

Wanneer je het gevoel kent van ‘altijd aan staan’ dan is die continue bereikbaarheid en reactiviteit een serieuze stressfactor. Het vult namelijk je afschakelmomenten en die afschakelmomenten heb je hard nodig om informatie te verwerken en stress te reguleren, legt Iris Visser van Digitaal in Balans uit.

Lees meer
Er is nog iets belangrijkers dan goede digitale vaardigheden. Aandacht.

Er is nog iets belangrijkers dan goede digitale vaardigheden. Aandacht.

Hoe ga je (als klas) om met alle digitale afleidingen die je dagelijks voorgeschoteld krijgt? Netwerkpartner Myndr vatte tal van onderzoeken over dit onderwerp samen in een nieuw rapport.

Lees meer

Netwerkpartners op de kaart

Bekijk welke netwerkpartners actief zijn binnen verschillende sectoren en doelgroepen. Doorzoek de interactieve kaart.

De locatie wordt in verband met privacy niet exact weergegeven. Kijk voor contactgegevens op de website van de netwerkpartner.

netwerk _ publiek

Netwerkpartner worden

Wil jouw organisatie ook actief bijdragen aan een mediawijs Nederland? Sluit je dan aan als partner van Netwerk Mediawijsheid.

Sluit je aan
Netwerkpartners

In contact met het Infopunt

Het programmateam ondersteunt netwerkpartners. We maken je wegwijs binnen het netwerk, brengen je in contact en beantwoorden je vragen.

Kom in contact
illustratie-bij-kennisnet-sessie-digitale-balans

Bloggen voor het netwerk

Netwerk Mediawijsheid breidt haar team graag uit met bloggers die een bijzondere kijk op mediawijsheid en een vlotte pen hebben.

Meld je aan

De ambities van het netwerk

Koersplaat netwerk mediawijsheid

Koersplaat

In het Meerjarenplan 2019-2023 staat hoe we de komende jaren samen toewerken naar een mediawijs Nederland. Bekijk de interactieve weergave van de toekomstplannen van Netwerk Mediawijsheid.

Lees meer

Over onze impact

‘Iedereen mediawijs’ is onze missie. Om de mediawijsheid bij diverse doelgroepen te vergroten voeren we samen activiteiten uit, delen we kennis & expertise en verankeren we mediawijsheid in praktijk & beleid. Benieuwd hoe het netwerk werkt aan mediawijsheid voor iedereen?

Lees meer