Terug naar partner overzicht

Biblioteca Nacional Aruba

Aanvullende informatie:

Partnerschap via Mediawijzer.net zou ons enorm kunnen helpen en inspireren voor niet alleen onze bibliotheek-activiteiten, maar ook als een leidraad voor het promoten van het belang van mediawijsheid in de gemeenschap, bewustwording bij onze partnerorganisaties alhier en (hopelijk ook) lobbyen voor opname van 21ste-eeuwse vaardigheden als integraal onderdeel van het nationale curriculum, iets dat in Nederland speelt op het moment, maar hier (helaas) nog niet.

We zijn als Nationale Bibliotheek van Aruba sinds een paar jaar stap voor stap steeds iets meer aan het doen op het gebied van mediawijsheid, informatievaardigheden, "digital literacy" en aanverwante onderwerpen. Een greep uit de recente evenementen: We hebben o.a. de afgelopen 6 maanden Hour of Code-evenementen georganiseerd (Bibliotheek ism basisonderwijs, 1 pilot-school), Tabletcafe's voor 60-plussers, en workshops Digitale Prentenboeken voor kleuterschool-leerkrachten. We hebben ook een aanvraag gedaan bij onze landelijke/lokale UNESCO-vertegenwoordiging om dit verder uit te breiden (o.a. een mogelijk toekomstige Arubaanse week voor de Mediawijsheid, als alles meezit), en zijn in afwachting van (hopelijk) groen licht voor dat project.

Daarnaast volgen we het Mediawijsheid-nieuws uit Nederland, en hebben we (van Instituut Beeld en Geluid, ook een Mediawijzer-partner) ook bijstand/advies gekregen op andere digitaliseringsvlakken, in dit geval op het gebied van de audiovisuele collecties die BNA beheert als Nationale Bibliotheek. Ook maken we deel uit van een nationale commissie die als doel heeft een breed digitaliseringsoffensief van cultureel erfgoedmateriaal tot stand te brengen voor gebruik in (o.a.) onderwijs, zeg maar digitale multimedia-bouwblokken voor digi-onderwijs.

Bezoek de website