Terug naar partner overzicht

De Toonwerkplaats

Waarom wil je jouw organisatie aansluiten bij het mediawijsheid expertisecentrum en wat verwacht je "In het multimediakunstonderwijs dat ik ontwikkel en aanbied aan basisscholen maak ik vaak gebruik van digitale middelen. Ik combineer traditionele kunstvormen met mogelijkheden van ICT. Met als doel de creativiteit van kinderen en leerkrachten verder te ontwikkelen.

Ik verwacht van Mediawijzer.net bron van inspiratie en ik hoop op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen."

De Toonwerkplaats ontwikkelt en verzorgt multimedia kunstlessen voor kinderen en creatieve trainingen voor leerkrachten in het basisonderwijs. Het doel van de lessen is om verbeeldingskracht en creativiteit van leerlingen en leerkrachten te ontwikkelen en te versterken. Naast traditionele kunstvormen zoals toneel, beeldend en muziek worden multimedia ingezet bij het maken van kunstwerken. Verschillende kunstdisciplines worden naar hartenlust gecombineerd zodat elk kind zijn talent kan ontdekken!
Bij het gebruik van multimedia wordt altijd gewerkt met inhoud (tekeningen, toneelstukjes, muziek, verhalen e.d.) van de leerlingen zelf en zijn hun eigen ideeën uitgangspunt. Zo blijft de leerling eigenaar van het proces en zijn de kunstwerken origineel en authentiek!

Bezoek de website