Terug naar partner overzicht

Dienst Publiek en Communicatie (Ministerie van Algemene Zaken)

De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) is een agentschap van het ministerie van Algemene Zaken (AZ). DPC ondersteunt alle departementen en uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid in de communicatie met publiek en professionals.

Dit doet DPC op twee manieren:
– DPC voert zelf een aantal rijksbrede communicatietaken uit zoals bijvoorbeeld Rijksoverheid.nl en begeleiden landelijke campagnes.
– DPC ondersteunt de onderdelen van de Rijksoverheid in hun communicatie, door het leveren van gemeenschappelijke communicatiediensten en als centraal inkooppunt voor communicatie.

Onder dit laatste punt valt het Beeldcentrum Rijksoverheid. Dit onderdeel van DPC geeft advies over beeldgebruik bij communicatie en de Rijkshuisstijl, begeleidt het producties en biedt ondersteuning bij het afsluiten van raamovereenkomsten voor fotografie, video en grafische vormgeving. Het Beeldcentrum lanceert in maart 2020 Beeldkompas. Dat zal bestaan uit 3 onderdelen: een netwerk, een cursusprogramma en een interactieve online omgeving beeldkompas.nl

Bezoek de website