Terug naar partner overzicht

E-userskills

De Nederlandse werknemer verliest dagelijks kostbare tijd door gebrekkige digitale vaardigheden. Een financiële strop van vele miljarden euro's per jaar. Om hier wat aan te doen is een standaard voor digitale vaardigheden ontwikkeld; het E-userskills Certificaat. E-userskills beschrijft de basisvaardigheden die iedere schoolverlater en werknemer nodig heeft om te kunnen functioneren in de digitale samenleving. Deze standaard ligt ten grondslag aan het certificaat Digitale Vaardigheden en is ook de basis geweest voor de ontwikkeling van keuzedelen Digitale Vaardigheden die in het MBO worden gebruikt.

Het biedt scholen de kans hun leerlingen de benodigde digitale vaardigheden bij te brengen. Met een 'digiproof'-diploma kunnen de schoolverlaters bij het solliciteren aantonen genoeg kennis te hebben om zelfstandig problemen op te lossen die met het dagelijkse gebruik van digitale toepassingen te maken hebben.

Bedrijven kunnen gebruik maken van de standaard voor bijvoorbeeld nulmetingen en zelfassessments Digitale vaardigheden en het laten certificeren van de medewerkers.

Het integreren van het Certificaat Digitale Vaardigheden binnen het onderwijs en het bijscholen van medewerkers is dé oplossing voor het gebrek aan digitale beroepsvaardigheden.

Bezoek de website