Terug naar partner overzicht

Geertje Paaij Gedreven Pen

Geertje Paaij (1952) is schrijver. Zij schrijft boeken over sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Als redactielid van Ypsilon, de familievereniging van mensen met psychosegevoeligheid, verschijnen in Ypsilon Nieuws regelmatig artikelen van haar hand. Zie http://www.ypsilon.org/
Geertje heeft jarenlang bij het Openbaar Ministerie en de Reclassering gewerkt. Daarna maakte zij de overstap naar de politiewereld.
In haar werk draait alles om sociale veiligheid. Een onderwerp dat Geertje nauw aan het hart ligt.
Geertjes nieuwste boek (verschijningsdatum 15-03-2018) heet:
"Als je brein je bedriegt"
Wat doe je als je psychosegevoelige dochter tijdens een psychiatrische opname nietsverhullende foto’s en provocerende teksten op sociale media plaatst? En als dan blijkt dat de ggz-kliniek dit niet kan voorkomen omdat de protocollen ontoereikend zijn?

Voor Geertje Paaij is het aanleiding om op zoek te gaan naar soortgelijke ervaringen. Ze spreekt met patiënten, hun familie en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie en komt erachter dat ze lang niet de enige is die tegen dit probleem aanloopt. Zowel patiënten als ggz-medewerkers weten vaak niet goed hoe ze het beste met internet en sociale media om kunnen gaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Hoelang blijft dit nog een blinde vlek binnen de psychiatrie? En wat valt eraan te doen?

Als je brein je bedriegt is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook gevoelig is voor de risico’s van de online wereld.

‘Een aanrader voor iedereen uit deze kwetsbare doelgroep, en de mensen die daaromheen staan.’ Bram Bakker, psychiater.

‘Hopelijk helpt dit boek de psychiatrie om internetgebruik serieuzer te nemen en niet alleen te kijken naar de voordelen, maar zeker ook naar de nadelen.’ Myrthe van der Meer, auteur van o.a. PAAZ en UP.

Mijn boek 'Als je brein je bedriegt' toont aan dat het gebruik van sociale media, incl. internettoegang, door kwetsbare ggz-patiënten tijdens en na een opname voor de ggz-sector een blinde vlek is. Kwetsbare volwassenen is een onderbelicht thema, ook in het landschap van Mediawijzer. Ik hoop met mijn boek een belangrijke bijdrage te leveren zodat een maatschappelijke discussie start en eindelijk allerlei activiteiten worden ontplooid om deze zeer kwetsbare groep zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevaren van de online wereld én hun tevens sociale mediawijsheid bij te brengen.

Bezoek de website