Terug naar partner overzicht

Taalmij

Taalmij is een bedrijf van Marijke Kienstra, een taalkundige met meer dan twintig jaar ervaring in het taalonderwijs. Door haar multidisciplinaire achtergrond – Marijke Kienstra studeerde Algemene Taalwetenschap, Orthopedagogiek en Beeldende Kunst – kan ze onderwijsvraagstukken van meerdere kanten bekijken, verbanden leggen en vernieuwende oplossingen bedenken. Onderzoek en verbeelding zijn daarbij de rode draad.

Marijke Kienstra is auteur en (eind)redacteur van verschillende toonaangevende educatieve materialen. Ze was betrokken bij onderzoek naar onderwijsinnovaties en werkte ruim zeven jaar als projectleider woordenschat bij het Expertisecentrum Nederlands, waar ze mede aan de basis stond van de visie op interactief taalonderwijs. Als taalspecialist bij ABC Onderwijsadviseurs begeleidde ze vele Amsterdamse basisscholen.

Taalmij werkt in opdracht voor overheid en bedrijfsleven en is initiatiefnemer van Cult, een platform voor integratie van taalonderwijs, cultuur- en media-educatie. Taalmij is partner van Mediawijzer.net.

Bezoek de website