Maak kans op de Gouden Guppy voor de beste peuter- & kleuterappNieuwe samenwerking rond prijzen digitale kindermedia: de Cinekid Media Awards

dinsdag 8 augustus 2017

Jonge kinderen weten feilloos hun favoriete digitale prentenboek of app te vinden op smartphones en tablets. Jaarlijks komen er veel verschillende apps uit die jonge kinderen uitnodigen tot spel en ontwikkeling. Maar welke apps zijn aantrekkelijk, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, leggen een goede link tussen spel en werkelijkheid en bieden jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken? Mediawijzer.net nodigt app-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers van harte uit om apps voor tablets en smartphones in te zenden voor de Gouden Guppy, onderdeel van de Cinekid Media Awards 2017.

Update: het is niet meer mogelijk om een app in te zenden. Bekijk hier de genomineerden

De Cinekid Media Awards zijn een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot vorig jaar werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards. De partners achter dat initiatief, Mediawijzer.net, ECP|Platform voor InformatieSamenleving en CPNB, bundelen vanaf dit najaar de krachten met Cinekid: het film, televisie en mediafestival dat jaarlijks in Amsterdam en verschillende steden door heel Nederland neerstrijkt.

Het doel van de Cinekid Media Awards is het stimuleren en belonen van de ontwikkeling van goede en innovatieve content voor kinderen en jongeren. Op 25 oktober 2017 worden tijdens het 31ste Cinekid Festival voor het eerst de Cinekid Media Awards in deze nieuwe stijl uitgereikt.

De Gouden Guppy: stuur jouw app in!

Wat is de beste app voor peuters en kleuters van 0 tot en met 6 jaar? De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor de beste peuter- & kleuterapp (0-6 jaar). De Gouden Guppy is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en kwalitatieve content voor jonge kinderen te belonen. Van 2012 tot en met 2016 werd deze prijs uitgereikt onder de naam Media Ukkie Award.

App-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers kunnen apps voor tablets en smartphones inzenden.

» Update 16-9-2017: het is niet meer mogelijk om een app in te zenden. Bekijk hier de genomineerden

» Bekijk hier de uitgebreide oproep van de Gouden Guppy [red. link inactief] » Bekijk hier het reglement voor inzending van de Gouden Guppy [red. link inactief]

Andere categorieën van de Cinekid Media Awards

Bij de Cinekid Media Awards zijn in drie categorieën prijzen te winnen. Naast de Gouden Guppy is er de Gouden Leeuw voor het beste artistieke mediaproject van het Cinekid Festival en de Gouden Kolibrie (voorheen Gouden @penstaart) als prijs voor de beste media gemaakt door jongeren. Daarnaast wordt er tijdens het festival een publieksprijs uitgereikt.

De mogelijkheid om media voor de verschillende categorieën in te zenden, is inmiddels van start gegaan. De deadline voor aanmeldingen is 15 september. Een inzending moet beschikbaar zijn voor de Nederlandse consumentenmarkt en ná 1 januari (Guppy) of 1 juni 2016 (Leeuw en Kolibrie) zijn gelanceerd. Kijk voor een uitgebreide uitleg van het inschrijvingsproces en de voorwaarden per award op de website van Cinekid (red. niet meer beschikbaar).

» Oproep Gouden Kolibrie [red. link inactief] » Een project indienen voor de Gouden Kolibrie kan via dit formulier

Nieuwe samenwerking

Cinekid, Mediawijzer.net en ECP|Platform voor InformatieSamenleving voegen drie bestaande prijzen voor kindermedia samen om hiermee een impuls te geven aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale kindermedia.

Floor van Spaendonck, directeur Cinekid: “Met het samenvoegen van de prijzen willen de drie organisaties een vuist maken voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige kindermedia en het gesprek over goede media voeden. De dominante rol van kindermedia is niet meer weg te denken uit ons leven en steeds vaker is het hiermee ook een onderwerp van discussie waar veiligheid, maakbaarheid, creativiteit en innovatie een grote rol in spelen. Deze drie voorbeeld stellende prijzen kunnen aan dit gesprek bijdragen en krijgen behalve de awardceremonie ook een rol in de media-seminars van Cinekid.”

Uitreiking op 25 oktober 2017

Op 25 oktober 2017 worden tijdens het 31ste Cinekid Festival voor het eerst de Cinekid Media Awards uitgereikt. Bij het vergeven van de prijzen kijken de juryleden onder meer naar artistieke kwaliteit, innovatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Aan zowel de Gouden Leeuw als de publieksprijs is een geldbedrag van €3000,- verbonden.

Reacties 1

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.