Terug naar onderzoek

Iene Miene Media 2013: ouders betrokken bij mediagebruik kind

Auteur / organisatie: Mediawijzer.net
Jaar van publicatie: 2013

Jaarlijks verschijnt in opdracht van Mediawijzer.net het Iene Miene Media onderzoek, naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Het gebruik van tablets onder éénjarigen is sinds 2012 fors toegenomen. Dat blijkt uit het Iene Miene Media onderzoek 2013, uitgevoerd door stichting Mijn Kind Online. Onder kinderen van drie jaar ligt het aantal schermgebruikers zelfs nog hoger, de helft speelt met een smartphone of tablet. Ouders beschouwen dit als iets positiefs: zij zien het mediagebruik van hun kind over het algemeen als bevorderlijk voor hun ontwikkeling.

Uit het onderzoek komen duidelijk de voordelen van mediagebruik naar voren: ouders zien hoe geïnteresseerd en nieuwsgierig hun jonge kinderen naar digitale media zijn en hoeveel plezier ze eraan beleven. Ze zien ook dat hun kinderen er wat van opsteken. Zelf besteden ze regelmatig samen met hun kind tijd online.

Meer weten over het mediagebruik van gezinnen met jonge kinderen in 2013? Lees over de belangrijkste uitkomsten van het Iene Miene Media onderzoek.