Stagiair(e) webredactie

Functie: Webredactie Netwerk Mediawijsheid
Bij: Beeld en Geluid
Vanaf: 1-9-2021 (eerder starten in overleg)
Duur: Vanaf 5 maanden
Uren per week: 40 
Soort stage: Webredactie / Communicatie
Afstudeeropdracht: Nee

Nepnieuws, privacy, cybersecurity, sexting… Ben jij nieuwsgierig naar de invloed van (digitale) media en hoe mensen daar mediawijs mee om kunnen gaan? Houd je van schrijven & online content en wil jij impact maken? Kom dan stagelopen op de webredactie van Netwerk Mediawijsheid en help mee aan het mediawijzer maken van Nederland!

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en heeft als missie om iedereen mediawijs te maken. Dat doen we o.a. door het organiseren van landelijke campagnes, events, onderzoeken en mediawijze projecten. Zo spelen jaarlijks meer dan 6000 klassen mee met onze interactieve game MediaMasters voor groep 7 en 8. En organiseren we in het najaar de Week van de Mediawijsheid!

Onze online communicatie is hierbij super belangrijk: met drie websites en bijbehorende sociale mediakanalen activeren en inspireren we om met kritisch en bewust mediagebruik aan de slag te gaan. Via sociale media bereikt Netwerk Mediawijsheid rechtstreeks meer dan 20.000 mensen!

Werkzaamheden

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine, jonge en enthousiaste team. Je werkt mee op de webredactie en richt je volledig op het online informeren en activeren van onze doelgroepen, die uiteenlopen van jongeren en ouders tot aan ouderen en professionals.

Je maakt en plant content voor de websites Mediawijsheid.nl (algemene wegwijzer voor volwassenen), Mediawijzer.net (voor professionals) en HoeZoMediawijs.nl (voor kinderen/jongeren) en bijbehorende socialemediakanalen. Je volgt actuele thema’s en ontwikkelingen op gebied van mediawijsheid op de voet en bedenkt creatieve manieren om hier online op in te spelen.

Je werkt mee op de webredactie bij de dagelijkse gang van zaken, rondom campagnes en evenementen.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit taken zoals:

 • het schrijven van sociale media posts 
 • redigeren van blogartikelen
 • up-to-date houden van dossiers en andere online content
 • bijhouden van relevant nieuws
 • meedenken over strategie
 • zorgen dat onze websites goed gevonden worden m.b.t. SEO en SEA
 • zelf ideeën voor nieuwe content inbrengen en uitwerken

Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt.

Herken jij jezelf in dit profiel?

We zijn op zoek naar een online talent met veel creativiteit, taalgevoel en enthousiasme voor sociale media. We zoeken iemand met interesse in het onderwerp mediawijsheid en die goed aanvoelt wat de doelgroepen van Netwerk Mediawijsheid zoeken. Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een relevante hbo-opleiding
 • Je vindt mediawijsheid een interessant onderwerp en wil er meer over leren
 • Je kunt goed je weg vinden in de online wereld
 • Je hebt oog voor detail, bent accuraat en punctueel
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief
 • Je houdt van schrijven en anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken; taal is jouw ding
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld
 • Je denkt graag na over doelgroepen en hoe ze te bereiken
 • Je bent ambitieus en flexibel
 • Bonus: kun je ook nog overweg met Photoshop, WordPress, videobewerking-programma’s? Of andere tools waarvan je denkt dat je er in deze stage mooie dingen mee kunt doen? Laat het ons vooral weten

  Stagevergoeding

  € 300 bruto bij fulltime stage

  Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

  Juni 2021

  Reageren

  Je kunt je motivatie en cv richten aan Babette van der Sluis, webredacteur Netwerk Mediawijsheid via info@mediawijzer.net. Mocht je al iets kunnen laten zien van content die jij hebt gemaakt, mag je dit meesturen. Kijk op netwerkmediawijsheid.nl & www.beeldengeluid.nl voor meer informatie.

  Selectie

  Een breed scala aan perspectieven en achtergronden is belangrijk voor het functioneren van onze netwerkorganisatie. We werken daarom aan diversiteit en een inclusieve werkcultuur binnen het programmateam van Netwerk Mediawijsheid. Via stageplaatsen investeren we in een instroom van nieuw talent, die een belangrijke bron vormt voor diverse perspectieven binnen het programmateam en het netwerk. Dit nemen wij ook mee tijdens de selectieprocedure voor deze stageplaats en tijdens de stageperiode zelf. Lees hierover in onze Verklaring diversiteit & inclusie.


  Wat oud-stagiairs over hun tijd bij Netwerk Mediawijsheid zeggen:

  “Ik kan je mijn functie van harte aanbevelen. Het werk is afwisselend: je houdt de sociale mediakanalen bij, redigeert blogartikelen en maakt de laatste ontwikkelingen toegankelijk voor verschillende doelgroepen. Verder krijg je de ruimte om initiatief te nemen en je van je creatieve kant te laten zien.”  – Nick (student Media Informatie & Communicatie)

  Armando (Communicatie, Domein Creative Business, Hogeschool Inholland) vertelt in deze video over zijn tijd bij Netwerk Mediawijsheid: