WIJS: gratis magazine over mediaopvoeding

Hoe begeleid je kinderen op een positieve manier in de digitale wereld? In 2019 is een nieuwe editie van WIJS magazine verschenen, speciaal voor ouders van kinderen van 8-15 jaar. 

Experts, ouders en kinderen komen aan het woord. Daarnaast worden in het magazine informatie en tips & tricks gegeven over actuele en toekomstige digitale ontwikkelingen, uitleg over kansen en uitdagingen rond mediaopvoeding en verwijzingen naar online informatie. Het magazine is ook interessant voor opvoed- en onderwijsprofessionals.

WIJS magazine is helaas niet meer te bestellen. Download de digitale versie via deze link.

In WIJS vind je onder andere...

» Test: Mediawijsheid
Is 'Iklustwel3zakkenchips!' een veilig wachtwoord? Test jezelf (en elkaar)

» Survivalgids
Over blootfoto's, online pesten en hacken: zo vermijd je digitale valkuilen

» Jouw eigen digideal!
Vul de poster in en hang 'm aan de muur

» Lieve Siri
Eerste hulp bij mediaopoeding

Over WIJS

Het magazine werd ontwikkeld door VodafoneZiggo in samenwerking met Mediawijsheid.nl/Netwerk Mediawijsheid en Veiliginternetten.nl/ECP. Kijk voor meer informatie op vodafoneziggo.nl/wijsmagazine.

WIJS was beschikbaar in alle winkels van Vodafone en Ziggo en werd verspreid naar ruim 500 grote bibliotheken. Ook was het magazine kosteloos te bestellen door onderwijs- en opvoedorganisaties (de voorraad is momenteel op). Het magazine is nu online te bekijken en als pdf te downloaden. Ook de digideal-poster kun je downloaden.