Tijdens de Week van de Mediawijsheid lanceren Netwerk Mediawijsheid en de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) een interactieve theatervoorstelling over prosociaal en antisociaal gedrag online. Daarvoor zijn wij op zoek naar verhalen van online ervaringen van jongeren. Denk hierbij aan situaties waarin jongeren kwetsend gedrag ervaren, vertonen of als toehoorder zien gebeuren.
Er zullen verschillende scenario’s worden uitgespeeld. De interactieve voorstelling wordt gefilmd en kan breed ingezet worden onder andere op scholen, bibliotheken, buurtwerk enzovoorts. De voorstelling heeft als doel om de online weerbaarheid bij jongeren (12- 16 jaar) te vergroten. Daarnaast geven wetenschappers inzicht in de werking van ons brein en gedrag in verschillende situaties.
Voor de productie zijn we op zoek naar positieve en negatieve online verhalen van jongeren die we kunnen gebruiken in de interactieve voorstelling. Dit kan een voorbeeld zijn van pesten in een Whatsappgroep, een verkeerde interpretatie van een video die uit de hand is gelopen op YouTube of het (online) buitensluiten of cancelen van een persoon. Ook zijn we op zoek naar inspirerende verhalen van oplossingen voor deze problemen. Alle verhalen zijn welkom. Uiteraard zullen de verhalen geanonimiseerd worden gebruikt.
Wat vragen we in het kort?
- Informatie over ervaringen van jongeren online (positief en negatief)
- Het mag gebruikt worden voor productie
Ken jij verhalen die verteld moeten worden en/of ken je jongeren die mee willen werken aan deze productie? Dan komen wij graag met hen in contact om samen met theatermakers een mooie productie te maken.
Mail voor 1 juli naar campagnes@mediawijzer.net en we nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact met je op.
Over de samenwerking met de NWA
De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft tot doel om wetenschappelijk toegankelijk te maken voor een breed publiek, mensen enthousiast te maken over wetenschap en de waarde ervan te laten zien. Hier werken zij aan in allerlei verschillende soorten projecten. De productie die met Mediawijsheid opgezet wordt is daar een voorbeeld van. Samen willen Netwerk Mediawijsheid en de NWA jongeren informeren over het gedrag van on- en offline met een wetenschappelijke link.
Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.