15 mei 2018: Mediawijsheid Netwerk Experience

De perfecte wereld!

Als je droomt over de perfecte wereld: hoe ziet deze er dan uit? Welke rol hebben media in jouw perfecte wereld? Aan de ene kant bieden digitalisering en media eindeloze mogelijkheden om de wereld en ons leven vorm te geven. Aan de andere kant kunnen sommige ontwikkelingen ontregelend en ronduit bedreigend zijn voor de manier waarop we leven. Hoe maakbaar en beïnvloedbaar is deze wereld? En wat vinden we perfect?

In 2018 bestaat het netwerk Mediawijzer.net tien jaar. Bij de start hadden we de uitdaging en het gezamenlijk plan om Nederland mediawijzer te maken. Veel daarvan is inmiddels gerealiseerd. Op 15 mei a.s., tijdens de Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX), kijken we opnieuw vooruit om samen een nieuwe stip op de horizon te zetten voor de komende tien jaar. Het thema van dit jaar is dan ook: 'De perfecte wereld!' Hoe ziet onze perfecte wereld er dan uit? Welke nieuwe uitdagingen liggen er voor het netwerk en welke rol ga jij daarin spelen? En bestaat die perfecte wereld wel?

Op de MNX geven sprekers vanuit verschillende perspectieven hun visies. Welke ontwikkelingen zien zij op het gebied van de digitale kloof, wereldbeeld, identiteit en veiligheid? Kijk mee in hun dromen en nachtmerries en laat je uitdagen om je eigen beeld te vormen. Samen onderzoeken we de toekomst en bepalen we onze mediawijsheid ambities.

Reflecteer, verwonder, schrik en laat je verrassen.

Save the date: 15 mei 2018

Op deze feestelijke editie van de MNX vieren we gezamenlijk het 10-jarig bestaan van het netwerk. Reserveer de middag én avond van 15 mei 2018 alvast in je agenda! Locatie: Beeld en Geluid in Hilversum.