Sociaal Op Stap biedt lespakket aan voor autistische jongeren

[update: deze website is niet meer online]

Voor veel mensen zijn sociale situaties een normale gang van zaken. Voor mensen met autisme is dat minder vanzelfsprekend. Sociaal Op Stap ontwikkelde onlangs een website met bijbehorende smartphone-app om autistische jongeren te helpen bij het maken van de juiste keuze in sociale situaties. Sociaal Op Stap heeft nu ook een bijbehorend lespakket ontwikkeld.

Doel lespakket
Met behulp van dit lespakket kunnen de sociale verhalen en stappenplannen van de website Sociaalopstap.nl worden gebruikt om onderwerpen op het gebied van sociale vaardigheden bespreekbaar te maken met autistische leerlingen. Tegelijkertijd worden de leerlingen ondersteund en gestimuleerd in het gebruik van de website en de applicatie voor de smartphone.

Voor wie is het Lespakket SociaalOpStap?
Het pakket is bedoeld voor scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs die werken of willen gaan werken met de website en de applicatie van SociaalOpStap. De website bestaat uit inmiddels 260 sociale verhalen en stappenplannen die duidelijkheid creëren in sociale situaties binnen onder andere school, vrije tijd, stage en werk. De website is ontwikkeld voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Lespakket
Het lespakket bestaat uit maar liefst 50 lessen, die globaal zijn onderverdeeld in lessen voor de onderbouw en lessen voor de bovenbouw van het voortgezet (speciaal) onderwijs. Het pakket start met introductielessen over de website en de applicatie en werkt vervolgens verschillende thema’s uit.

Lees meer over het lespakket Sociaal Op Stap

Bekijk de Sociaal Op Stap-app in de Android Market

Reacties 2

    1. Babette van der Sluis

      Beste Hilde,
      Ik heb het nagezocht en Sociaal op stap lijkt inderdaad niet meer te bestaan. We zullen het van de site verwijderen om verwarring in de toekomst te voorkomen. Misschien vind je ander geschikt lesmateriaal op mediawijsheid.nl/lesmateriaal.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.