Summer reads: top 15 mediawijze blogartikelen – deel 1

vrijdag 17 juli 2015

De zomervakantie is begonnen. Bij uitstek een periode om in alle rust terug te blikken op de eerste helft van het jaar en ruimte te maken voor nieuwe plannen. Enthousiaste (gast)bloggers delen op deze website hun kennis, ervaringen en kijk op mediawijsheid via blogartikelen. Heb je geen tijd gehad om deze te lezen? Wij blikken terug in 15 mediawijze blogartikelen. Laat je inspireren door deze must reads!

Interessante onderzoeken over mediagebruik, het nieuws rondom Facebook en Google, of praktische tips in het onderwijs: welke artikelen op Mediawijzer.net worden het meest gelezen? We beginnen met deel 1, dat zijn de artikelen die eindigde op de 15e, 14e en 13e plek.

Summer reads – deel 1

15. MediaMasters wint internationale Evens Prijs voor Media Educatie

In mei wint MediaMasters de prestigieuze Evens Prijs voor Media Educatie. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan het meest succesvolle Europese initiatief dat kinderen van 9-16 jaar verantwoordelijk en constructief leert omgaan met sociale media.

Uit het juryrapport: “Complimenten voor de speelse en toch zeer effectieve manier om kinderen te leren omgaan met de grote diversiteit aan (digitale) media.”

» Lees verder

Evens Foundation MediaMasters

14. Vloggers als voorbeeld van jongeren: #Knolpower!

“Natuurlijk ken ik Enzo Knol! Ik kijk al zijn filmpjes. Hoezo ken jij die nou weer?” Blogger Helprich praat met zijn dochter over vloggers. Waarom is dat belangrijk?

Als ik haar vertel dat jongens als Enzo al snel rond de 30 duizend per maand opstrijken valt haar mond open….

» Lees verder

Enzo Knol vloggers

13. Hoe maak je digitale content voor kinderen?

Op 2 april 2015 werden de jaarlijkse Kinder Media Awards uitgereikt: dé prijzen voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. Maar hoe maak je eigenlijk goede digitale inhoud voor kinderen? De prijsuitreiking werd ingeleid door de conferentie ‘Online content voor kinderen’ waarin 5 sprekers – ieder met een verschillende achtergrond – hun verhaal vertellen.

Hoe maak je een app voor kinderen en ouders? Hoe zit het met de usability van educatie apps? En wat leer je van online games?

» Lees verder

Conferentie content Kinder Media Awards

 

Volgende week volgt deel 2. Veel leesplezier en een fijne zomer!

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.