Summer reads: top 15 mediawijze blogartikelen – deel 2

vrijdag 24 juli 2015

De zomervakantie is begonnen. Bij uitstek een periode om in alle rust terug te blikken op de eerste helft van het jaar en ruimte te maken voor nieuwe plannen. Enthousiaste (gast)bloggers delen op deze website hun kennis, ervaringen en kijk op mediawijsheid via blogartikelen. Heb je geen tijd gehad om deze te lezen? Wij blikken terug in 15 mediawijze blogartikelen. Laat je inspireren door deze must reads!

Interessante onderzoeken over mediagebruik, het nieuws rondom Facebook en Google, of praktische tips in het onderwijs: welke artikelen op Mediawijzer.net worden het meest gelezen? Op naar deel 2, dat zijn de artikelen die eindigde op de 12e, 11e en 10e plek.

Summer reads – deel 2

12. Drie tips om moderne media in te zetten in het onderwijs

Veel scholen zijn bezig met het maken van een beleid om hun leerlingen mediawijs te maken. De aanleiding is vaak dat mediawijsheid vooral betrekking heeft op het veilig gebruik van internet en in het bijzonder het gebruik van sociale media. Maar het is veel groter dan dat. Waar lopen scholen tegenaan? Aan de hand van drie tips laat gastblogger Anthony zien hoe je moderne media kunt inzetten in het onderwijs.

Hoe vaak hoort een leerkracht niet: “zo had ik die opmerking niet bedoeld! Ik wist niet dat het zo zou overkomen!” Maar het kwaad is dan al geschied. En dan?

» Lees verder

meisjes-laptop-578x387

11. Winnaars Kinder Media Awards 2015 bekend

De winnaars van de Kinder Media Awards 2015 zijn donderdag 2 april bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Kinder Media Awards zijn dé vijf awards voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. 

De organisatie wil door middel van de prijzen de kwaliteit van het media-aanbod voor kinderen bevorderen en ouders en andere opvoeders een handreiking geven bij het maken van keuzes voor geschikte websites, apps en andere digitale media voor hun kinderen.

» Lees verder

Selfie Kinder Media Awards 2015

10. Nationaal Media Paspoort voor leerlingen basisschool

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij (NAMM) lanceert na de zomervakantie een Nationaal Media Paspoort voor groep 7 en 8 van de basisschool. Daarmee kunnen mediacoaches op een nieuwe manier mediawijsheid in de klas brengen.

We raden de toekomstige makers zeker aan te kijken naar dit nieuwe lesmateriaal, maar ook naar de ervaringen met interessante, bestaande diploma’s en paspoorten.

» Lees verder

Nationaal Media Paspoort


Lees hier deel 1.
 Volgende week volgt deel 3. Veel leesplezier en een fijne zomer!

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.