Uitnodiging: Denk mee over digitale geletterdheid in het onderwijs

vrijdag 19 oktober 2018

Op woensdag 31 oktober 2018 organiseert Mediawijzer.net opnieuw een feedbacksessie voor het ontwikkelteam Digitale geletterdheid van Curriculum.nu. Meld je aan en denk mee!

“De houding ten opzichte van media verdient aandacht. Het is belangrijk om media bewust, verantwoordelijk, kritisch en actief te kunnen gebruiken om optimaal te kunnen deelnemen aan de huidige samenleving,” zo luidt de visie van het ontwikkelteam van Curriculum.nu.

Mediawijsheid wordt binnen het onderwijs gezien als belangrijk onderdeel en dit jaar worden de eerste stappen gezet richting de opname van digitale geletterdheid in het curriculum.

Doel en doelgroep

Inmiddels heeft het ontwikkelteam Digitale Geletterdheid het startsein gegeven voor de derde ontwikkelronde in het proces. Na deze ronde levert het team het derde tussenproduct op, waarin is verder gegaan met de grote opdrachten uit ontwikkelronde twee en met de feedback die daar op is gegeven.

In het derde tussenproduct is de set grote opdrachten voorzien van een toelichting op de volgende punten: (1) relatie tussen de visie en de grote opdrachten; (2) relatie tussen de grote opdrachten, en (3) relatie met grote opdrachten van andere leergebieden. Daarnaast heeft het team opnieuw een aantal consultatievragen geformuleerd. Tussen 16 oktober en 14 november wordt partijen uit het veld gevraagd feedback te geven op het derde tussenproduct. En daar gaat ons netwerk graag op in.

Rond de tafel met Mediawijzer.net

Daarom organiseert ook Mediawijzer.net opnieuw een feedbacksessie met haar netwerk, op 31 oktober vanaf 13.30 uur in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Mediawijzer.net nodigt netwerkpartners uit om samen rond de tafel te zitten en de resultaten van de derde ontwikkelsessie onder de loep te nemen. Tijdens deze feedbacksessie zullen experts kort reflecteren en ga je vervolgens in groepen direct aan de slag met de vragen van het ontwikkelteam.

Aanmelden

Ook meedenken over de toekomst van digitale geletterdheid in het onderwijs? Meld je aan voor de feedbacksessie door een korte motivatie te sturen naar [email protected]. Vanwege de grote te verwachten opkomst vragen we je zo snel mogelijk te reageren, want het aantal plekken is beperkt.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Op de hoogte blijven? De laatste updates vind je op mediawijzer.net/netwerk/dgcurriculum.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.