Uitnodiging: laatste kans om mee te denken over de bouwstenen van digitale geletterdheid in het onderwijs!

woensdag 8 mei 2019

Op 7 juni 2019 organiseert Netwerk Mediawijsheid weer een feedbacksessie voor het ontwikkelteam Digitale geletterdheid van Curriculum.nu. Inmiddels is het traject van Curriculum.nu in de laatste fase gekomen en worden de resultaten vooralsnog in het najaar van 2019 gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Netwerk Mediawijsheid nodigt je uit om mee te denken in de laatste feedbackronde.

Update: aanmelden voor deze feedbacksessie is niet meer mogelijk.

“De houding ten opzichte van media verdient aandacht. Het is belangrijk om media bewust, verantwoordelijk, kritisch en actief te kunnen gebruiken om optimaal te kunnen deelnemen aan de huidige samenleving.” Zo luidt de visie van het ontwikkelteam van Curriculum.nu. Mediawijsheid wordt binnen het onderwijs gezien als belangrijk onderdeel en dit jaar worden de eerste stappen gezet richting de opname van digitale geletterdheid in het curriculum.

Doel en doelgroep

Zo langzamerhand komt het proces van Curriculum.nu tot een einde. Eind 2019 wordt het definitieve plan gepresenteerd. Het ontwikkelteam roept daarom een laatste maal op tot feedback op het huidige product. Deze laatste consultatieronde vindt plaats van 7 mei tot en met 11 augustus. Voor meer informatie over het ontwikkelproces en welke stappen het ontwikkelteam al heeft gemaakt, verwijzen we je graag door naar dit overzicht. Het eindproduct wordt op 7 mei gepubliceerd, wij zullen dit dan tevens delen op de bovengenoemde pagina. Vooralsnog is het onderstaande al bekend omtrent de grote opdrachten en de bijbehorende bouwstenen:

Rond de tafel met het netwerk

Daarom organiseert Netwerk Mediawijsheid opnieuw een feedbacksessie met haar netwerk, op 7 juni vanaf 13.30 uur in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Netwerk Mediawijsheid nodigt netwerkpartners en relaties uit om samen rond de tafel te gaan en de resultaten van de derde ontwikkelsessie onder de loep te nemen. Tijdens deze feedbacksessie zullen experts kort reflecteren en ga je vervolgens in groepen direct aan de slag met de vragen van het ontwikkelteam.

Meld je aan voor de feedbacksessie

Update: aanmelden voor deze feedbacksessie is niet meer mogelijk.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@mediawijzer.net.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.