Een nieuwe website voor en door het netwerk: zo kwam-ie tot stand

donderdag 21 oktober 2021

Wat speelt er in het netwerk? Welke mediawijsheid-projecten lopen er al? En hoe vind je netwerkpartners uit jouw sector of die zich op hetzelfde thema richten? Dat en meer vind je nu nog beter op deze vernieuwde website. NetwerkMediawijsheid.nl was al dé plek voor netwerkpartners, maar is dat nu ook voor onderzoekers, professionals in zorg en onderwijs, journalisten, beleidsmakers en politici die willen weten hoe we als Netwerk Mediawijsheid werken aan een mediawijzer Nederland.

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe strategie voor de site en hoe we design, structuur en functionaliteiten beter kunnen laten aansluiten op het doel van de site: het ophalen en verbinden van kennis en ervaringen van netwerkpartners en het daarbij inzichtelijk maken van de activiteiten (onderzoeken, campagnes, bijeenkomsten etc.) van Netwerk Mediawijsheid. Door netwerkpartners te voorzien van kennis, ervaring, inspiratie, en activiteiten uit het hele land, blijft het netwerk ‘bij’ in mediawijsheid en kunnen we gezamenlijk activiteiten versterken.

Wat is er nieuw?

Op de site vind je alle netwerkpartners via de kaart en/of zoekmachine. Je leest over de missie en impact van het netwerk, welke activiteiten er zijn en hoe je als netwerkpartner kunt meedoen. Via kennis & tools blijf je up-to date.

Een van de grootste wijzigingen is de url (van Mediawijzer.net naar NetwerkMediawijsheid.nl): bij de start van het nieuwe meerjarenplan in 2019 en de verbreding van onze activiteiten van jeugd (0-18 jaar) naar volwassenen (0-100 jaar), is ook de naam van het programma veranderd naar ‘Netwerk Mediawijsheid’. Om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren hebben we ook de volgende aanpassingen doorgevoerd:

Ook is de website geoptimaliseerd, zodat hij sneller laadt, toegankelijker werkt en beter vindbaar is in zoekmachines als Google.

Hoe het begon

De aanleiding voor de vernieuwing was de impactsessie met het netwerk eind 2019. Tijdens de sessie bespraken we hoe we als netwerk met nog meer impact samenwerken aan de missie: ‘Iedereen mediawijs’. Een van de acties was het aanpassen van de website voor de netwerkpartners. We willen dat deze site een plek is waar partners elkaar makkelijk kunnen vinden en waar duurzame kennis gedeeld wordt uit het hele netwerk. Met bijvoorbeeld onderzoeken binnen een sector en informatie over handige modellen en tools zoals het (vernieuwde) Mediawijsheid Competentiemodel 2021. Dat deden we al, maar het kon beter. Dus met een flinke verbeterslag in design, structuur en functionaliteiten zoals de zoekfunctie, bieden we nu helder inzicht in wie we als netwerk zijn, waar we voor staan en wat we doen.

Benieuwd naar wat er sinds de impactsessie nog meer gebeurd is en wat er nog staat te veranderen? Relatiemanager Floortje praat je er in dit blogartikel graag over bij.

Wat vind je ervan?

We nodigen je graag uit rond te kijken, te zoeken en te lezen. NetwerkMediawijsheid.nl is altijd in beweging, dus loop je tegen dingen aan? Mis je iets? We horen het graag via het Infopunt: info[at]mediawijzer[punt]net.

Ik wil graag mijn dank uitspreken aan mijn mede-projectleider Simone voor alle (online) meetings, chatsessies en lijstjes, aan onze scherpe en betrokken webredacteuren Babette, Tommy en Geert die alle web-puzzels hebben weten uit te denken, vormgever Erik voor zijn tomeloze geduld en prachtige designs, Mary, Daniel en Ton voor het strategische advies en natuurlijk websitebouwer Sander voor het bouwen, puzzelen, aanpassen en weer bouwen van alle nieuwe functionaliteiten. Tot slot shout-outs naar onze websitebeheerder Joery voor zijn betrokkenheid en advies, en oud-medewerkers Judith en Saskia voor hun waardevolle bijdrage aan de totstandkoming van deze site.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.