Voiceracers van Monobanda wint Netwerk Mediawijsheid Game & App Award van Cinekid

vrijdag 27 oktober 2023

Woensdagavond 25 oktober heeft Monobanda met de game Voice Racers de Netwerk Mediawijsheid Game & App award gewonnen tijdens het Cinekid Festival. De feestelijke uitreiking vond plaats op de hoofdlocatie van het festival, in de Pathé bioscoop in Amsterdam Noord. Met de award ontvangt Monobanda ook een stimuleringsbijdrage van 2.500 EUR, aangeboden door Netwerk Mediawijsheid.

Cinekind awards

Fotograaf: Melanie Lemahieu

De jury bestond dit jaar uit Martine Spaans (Game publisher FGL & Tamaki en General Manager van de Dutch Game Association), Geert Nellen (Oprichter, lead designer en creative director bij Digital Dreams) en Wytze Koppelman (in de jury namens Netwerk Mediawijsheid / Conservator van o.a. Games bij het Instituut voor Beeld en Geluid). Wytze Koppelman vond het jureren een interessant proces. “We hadden 20 inzendingen om uit te kiezen en deze hebben we allemaal gespeeld. In de inzendingen heb ik vooral gelet op of de game überhaupt leuk was, of het me mee zoog in een andere wereld en hoe de graphics eruitzagen. Ik lette op de speelbaarheid, of het vette gameplay had. Maar ik had ook aandacht voor de mate waarin de game een mediawijs design had. Dus dat het niet een game vol lootboxes was, maar juist op een andere manier de speler wist te stimuleren”.

De jury beoordeelde alle 20 inzendingen voor de Game & App Aawards en maakte de selectie. Uit de selectie wordt vervolgens door de Cinekid Junior Crew, een groep van 28 kinderen tussen de 7 en 14 jaar, de winnaar gekozen.

Monobanda experimenteert met grenzen tussen het fysieke en het spel

De winnaar, Voiceracers is een game die je bestuurt met je stem. Door lage tonen te maken ga je naar links, en door hoge tonen naar rechts. Je moet obstakels ontwijken, door turbo-ringen vliegen én ervoor zorgen dat je niet buiten adem raakt. Monobanda is een bekroonde studio die de grenzen van spel en interactie verkent en verlegt. Hun projecten, zoals Voiceracers projecten verbinden het menselijk lichaam, de fysieke ruimte en de virtuele wereld op verrassende manieren en creëren nieuwe vormen van betekenisvol spel die hun weg vinden naar kunst, wetenschap en onderwijs.

Bijdrage van Netwerk Mediawijsheid

Met de Game & App Award wil Cinekid makers van kwalitatief hoogstaande, artistieke en innovatieve games en apps in het zonnetje zetten en daarmee tegelijkertijd een gidsende rol spelen voor kinderen en ouders die de nieuwste toffe games of apps zoeken. Zowel Netwerk Mediawijsheid als Cinekid onderkennen de grote rol die games en apps tegenwoordig vervullen in het leven van zowel jong en oud. Games en apps hebben de kracht om verhalen op een andere manier te vertellen dan een film of tv-serie. Daarnaast kunnen ze creativiteit en samenwerking stimuleren. Tegelijkertijd is het van belang om een mediawijs game design te stimuleren in de wereld van loot boxes en privacy issues. Daarom draagt Netwerk Mediawijsheid met deze award bij aan de ontwikkeling van verantwoorde games, met oog voor gebruikers en het bieden van een rijke ervaring.

Lees meer

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.