Winnaars Kinder Media Awards 2015 bekend

donderdag 2 april 2015

De winnaars van de Kinder Media Awards 2015 zijn donderdag 2 april bekendgemaakt in het
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Kinder Media Awards zijn dé
vijf awards voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. De winnaars zijn…

Winnaar Media Ukkie Award: Heksje & Willem

De Media Ukkie Award beloont de beste app voor peuters en kleuters van 0 t/m 6 jaar. Winnaar Heksje & Willem is een interactief prentenboek over de vraag wie Heksje wakker houdt. De jury over Heksje & Willem: “Deze app komt over als rustig, weldoordacht en optimaal aansluitend op de belevingswereld van het jonge kind.” Somoiso won ook in 2014 de Media Ukkie Award met de app Noa’s Sterren.

De Media Ukkie Award is een initiatief van Mediawijzer.net en de uitreiking van de award is de afsluiting van de Media Ukkie Dagen, die op donderdag 26 maart van start gingen. Mediawijzer.net organiseerde de campagne dit jaar voor de vierde keer.

Winnaar Gouden @penstaart – online content door kinderen: JorCademy.nl

De Gouden @penstaart online content voor kinderen dóór kinderen beloont de jonge knappe koppen tot 16 jaar die al zelf online content kunnen maken, zoals een app, een website of zelfs een game. Winnaar Nick Jordan (13 jaar) leert kinderen via zijn site JorCademy.nl programmeren met behulp van YouTube-filmpjes. “Passie en inzet spatten er vanaf! Veel up-to-date informatie, regelmatig vernieuwing en heel erg toegankelijk voor de lezers,” aldus de jury. 

De Gouden @penstaart is een initiatief van ECP | platform voor de InformatieSamenleving en MijnKindOnline.

Winnaar Gouden @penstaart – online content  voor kinderen door professionals: Peter en de Wolf

De Gouden @penstaart voor online content voor kinderen van 6 t/m 12 jaar bekroont professionals. Peter en de Wolf, een app van het Koninklijk Concertgebouw, is gebaseerd op de muziek van Sergej Prokofjev en combineert een video-opname van het orkest met animaties die verrijkt zijn met interactieve verrassingen. “Erg mooi gemaakt, een kunstwerkje! Klassieke muziek komt binnen, zo in de klas of in je kamer.”

De Gouden @penstaart is een initiatief van ECP | platform voor de InformatieSamenleving en MijnKindOnline.

Winnaar Kameleon: Roodkapje, een sprookje in 3D

De Kameleon is de prijs voor het beste interactieve kinderboek voor 0 t/m 12 jaar. Roodkapje, een sprookje in 3D is een nieuwe versie van het klassieke sprookje. Door te kiezen bij de verschillende paden onderweg, krijgt het avontuur elke keer een ander einde. “Bij Roodkapje in 3D heb je het verhaal zelf in de hand. De frisheid en het enthousiasme van de makers is terug te zien in de app,” aldus de jury.

De Kameleon is een initiatief van Stichting CPNB.

Winnaar Gekko: Het Muizenhuis

De Gekko beloont de beste app die een interactieve spin-off vormt van een kinderboek voor 0 t/m 12 jaar. In Het Muizenhuis kunnen kinderen eindeloos door het huis uit de gelijknamige boekjes van Karina Schaapman dwalen. De jury: “Het Muizenhuis geeft een goed beeld van het
fysieke boek en laat het Muizenhuis tot leven komen!” De redactie van de app Snugger van NBD Biblion heeft geholpen bij de voorselectie. De Kameleon en de Gekko worden ondersteund door Stichting Lezen.

De Gekko is een initiatief van Stichting CPNB.

Over de Kinder Media Awards

De Kinder Media Awards zijn dé prijzen voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste kindermedia, zoals apps, websites en digitale boeken voor kinderen.

De Uitreiking is een initiatief van Mediawijzer.net, ECP | platform voor de InformatieSamenleving, MijnKindOnline en Stichting CPNB. De organisatie wil door middel van de prijzen de kwaliteit van het media-aanbod voor kinderen bevorderen.

Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking geven bij het maken van keuzes voor geschikte websites, apps en andere digitale media voor hun kinderen.

[Eerder stonden hier verwijzingen naar de website van Kinder Media Awards. Vanaf 2017 zijn de Kinder Media Awards opgegaan in de Cinekid Media Awards. Verder zijn de Media Ukkie Awards overgegaan in de Gouden Guppy, als onderdeel van de Cinekid Media Awards.]

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.